Konto Inteligo Osobiste

Dodaj do porównywarki

Czy warto założyć konto Inteligo? Czy jest ono w 100% darmowe? Czy jednak są ukryte opłaty i haczyki w w tej ofercie?  Opinie klientów i analiza tabeli opłat.

Inteligo to polski internetowy bank, którego właściciel to PKO BP. Jego oferta cieszy się dużą popularnością. Nic dziwnego – pod względem funkcjonalności i stosowania nowoczesnych rozwiązań plasuje się na najwyższych miejscach polskich usług finansowych. Sztandarowym produktem Inteligo jest konto osobiste.

O Banku Inteligo

Rachunek Inteligo cechuje się niskimi opłatami i nowoczesnymi kanałami dostępu – często porównuje się je do konta Nest Banku. Warto zauważyć, że Inteligo, obok mBanku, to prekursor polskiej bankowości internetowej. Co prawda instytucja należy do PKO BP, jednakże zasady działania jednego i drugiego podmiotu znacząco się od siebie różnią. Inteligo jest bankiem w całości internetowym – oznacza to, że klienci tylko po niektóre usługi mogą udać się do placówki.

Opłaty za Konto Inteligo

W przypadku kont internetowych standardem jest darmowość większości funkcjonalności konta. Inteligo, internetowa część PKO Banku Polskiego, w listopadzie 2010 roku przedstawił klientom całkiem nową ofertę. Całkiem nową, czyli taką która umożliwia nawiązanie równej walki z konkurencją, wcześniej wyprzedzającą Inteligo o kilka długości. Bezpłatne jest otwarcie i prowadzenie konta, krajowe przelewy internetowe. Można zostać zwolnionym z opłaty za użytkowanie karty, pod warunkiem dokonania nią transakcji za min. 100 zł na miesiąc. Skrócona tabela opłat konta Inteligo zostałą przedstawiona poniżej:

Tabela opłat i prowizji

Nazwa banku
Inteligo (właściciel PKO BP)
Nazwa konta
Konto indywidualne Inteligo i wspólne
Przeznaczenie konta
Konto osobiste dla osób od 13 roku życia
Prowadzenie konta
0 zł
Przelew przez internet
0 zł
Przelew w oddziale
-
Wydanie karty
0 zł
Użytkowanie karty
4 zł lub 0 zł
Zwolnienie z opłaty za kartę
dokonanie transakcji kartą za min. 100 zł w miesiącu
Darmowe bankomaty
PKO BP, BZ WBK
Wypłaty z pozostałych bankomatów w Polsce
5 zł
Wypłaty z bankomatów za granicą
3% min. 10 zł
Wpłata gotówki w oddziale / wpłatomacie
0 zł
Konto oszczędnościowe
Rachunek Oszczędnościowy z oprocentowaniem do 1,8%
Konto walutowe

Jakie korzyści wiążą się z otworzeniem rachunku w Inteligo? Do najważniejszych zalet należy zaliczyć:

  • darmowe prowadzenie konta;
  • bezpłatne przelewy krajowe i zlecenia stałe realizowane samodzielnie za pośrednictwem internetu;
  • brak opłat za wydanie karty;
  • możliwość darmowej wypłaty środków pieniężnych ze wszystkich bankomatów PKO BP oraz BZ WBK.

Opłaty w Inteligo wiążą się jednak z  przelewami. Za wysłanie pieniędzy w ramach banku przez konsultanta należy zapłacić 4 zł. Koszt przelewu definiowanego w innym banku lub do ZUS i US wynosi każdorazowo 5 zł, jeśli nie wykonujemy go samodzielnie. Płacić należy także za przelewy zagraniczne.

Opłata za kartę

Karta debetowa wydawana jest bezpłatnie, natomiast za jej obsługę należy uiścić opłatę w wysokości 4 zł. Opłaty tej można uniknąć, jeżeli właściciel konta dokona w jednym miesiącu zakupów bezgotówkowych na kwotę min. 99,99 zł (to praktycznie najniższy próg oferowany przez polskie banki!). Dużą zaletą konta jest możliwość wyboru kilku kart płatniczych. Standardowa oferta obejmuje kartę debetową Visa Electron oraz kartę MasterCard PayPass (umożliwiającą płatności zbliżeniowe). Właściciel rachunku otrzymuje swoją kartę w momencie, w którym konto zostało aktywowane.

Bankowość internetowa i aplikacje mobilne Inteligo

Zdecydowanym plusem Konta Inteligo jest świetnie skonstruowany panel internetowy i bankowość mobilna. Serwis jest czytelny i funkcjonalny, działa szybko i sprawnie. Wszelkie salda są bardzo szybko aktualizowane. Warto zwrócić uwagę na dodatkowe funkcje, jakie można znaleźć w panelu. Jedną z najciekawszych jest możliwość tworzenia dodatkowych subkont w dowolnej liczne. Bardzo solidnie skonstruowana jest także wyszukiwarka transakcji. Klient może wpisać tylko pojedyncze hasła – to wystarczy, by odnaleźć płatności zawierające w nazwie część lub całe wyszukiwane słowa.
Swoimi pieniędzmi można zarządzać zarówno dzięki stronie internetowej (wystarczy wyłącznie przeglądarka internetowa), jak i aplikacji mobilnej IKO.

Dodatkowe korzyści

Co ciekawe, klienci mają także możliwość powiązania swojego konta osobistego z rachunkiem maklerskim w Domu Maklerskim PKO BP. Na uwagę zasługują także takie rozwiązania jak płatności SMSMoney, EmailMoney oraz CardMoney. Pozwalają one na dokonanie szybkich przelewów za pomocą (kolejno): SMS-ów, emaili lub karty płatniczej.

Bardzo ciekawą opcją są także powiadomienia SMS, email lub na komunikator internetowy. Usługa obejmuje wysyłanie automatycznych wiadomości do klienta dotyczących zmian na koncie, w tym np. wpływów na rachunek lub przelewów. Ciekawy jest także program „Mam Inteligo” ,w którym można zarabiać za dalsze polecenia konta.

Konto oszczędnościowe

Do konta można założyć rachunek oszczędnościowy, jego procentowanie wynosi do 1,8% w skali roku.

Zobacz analizę promocji
Załóż Konto do 31 sierpnia i zyskaj 150 zł!

Założ Konto do 31.08.2017 i zyskaj 150 zł w bonach do sklepu Intersport

Zakładanie konta Inteligo

Rachunek w Inteligo mogą już założyć osoby małoletnie, jeśli skończyły 13 lat (muszą mieć one jednak zgodę przedstawiciela ustawowego). Bank oprócz standardowego konta dla jednej osoby oferuje także utworzenie konta wspólnego dla dwóch lub trzech osób. Otworzyć rachunek można poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej banku tutaj. Pracownik banku skontaktuje się później z zainteresowanym, by potwierdzić jego dane oraz wyśle umowę przez kuriera. Po podpisaniu dokumentu konto zostaje aktywowane.

Opinie końcowe: Konto Inteligo – wady i zalety


ZALETY:

  • 0 zł za prowadzenie konta i przelewy internetowe;
  • dopracowana i przejrzysta bankowość internetowa i aplikacja mobilna;
  • konto w polskim banku
  • 150 zł w bonach na zakupy do Intersport

WADY:

  • użytkowanie karty jest darmowe warunkowo (trzeba dokonać transakcji za min. 100 zł);


Zdecydowaną zaletą rachunku Inteligo jest niska cena jego utrzymania. Nie płacimy za:

  • prowadzenie konta;
  • kartę (jeśli dokonamy w miesiącu zakupów za 99 zł – chodzi o transakcje bezgotówkowe);
  • przelewy krajowe przez internet i zlecenia stałe.

Bardzo ważnym plusem Inteligo jest dostęp do dużej ilości bankomatów PKO BP  i BZ WBK. Są one zupełnie darmowe dla posiadacza tego rachunku. Dla wielu osób bardzo ważny jest fakt, że za Inteligo stoi stabilny i silny bank, jakim jest PKO. Nie ma wątpliwości, że prestiż tej instytucji uatrakcyjnia ofertę konta. Z drugiej strony tego typu rachunek nie jest polecany osobom starszym, które wolą zarządzać swoimi finansami z doradcą – udając się do placówki

Bank oferuje nowe narzędzia autoryzacji transakcji – m.in. wirtualną kartę kodów jednorazowych w aplikacji na iPhone’a. Nowością jest też połączenie funkcjonalności karty debetowej i kredytowej.

Klienci, którzy rozważają otwarcie Nowego Konta Inteligo powinni wiedzieć, że oprocentowanie środków zgromadzonych na rachunku 0,00 proc. w skali roku. Ważną informacją jest również to, że jeśli w danym miesiącu nie dokonamy transakcji bezgotówkowych na kwotę minimum 100 zł, zostanie naliczona opłata w wysokości 4 zł.

Opinie klientów o koncie Inteligo

Prosimy o opinie o inteligo, w szczególności osób, które mają bądź miały konto w tym banku? Jakie niedociągnięcia zauważyliście? Czy tabela opłat oddaje rzeczywiste koszty użytkowania? Polecacie konto Inteligo innym? Prosimy o wasze oceny i komentarze poniżej.

Konto Inteligo

6 Ocena Łączna
31 opinie
Konto Inteligo

7.5Ocena Redakcji
Wysokość opłat
7.5
Bankowość internetowa i mobilna
9
Dodatkowe korzyści
6
5.8Ocena Użytkowników
Wysokość opłat
5.9
Bankowość internetowa i mobilna
6.2
Dodatkowe korzyści
5.4
Dodaj swoją opinie  |  Zobacz opinie i komentarze
41 opinii
Zobacz wszystkie Najbardziej pomocne Najwyższe oceny Najniższe oceny Dodaj swoją opinie
  1. Odpowiedz
    Właściciel 31 sierpnia 2017 23:46
    0.8
    Wysokość opłat
    30
    Bankowość internetowa i mobilna
    10
    Dodatkowe korzyści
    10

    Niestety podpisałem z nimi umowę i teraz nie wiadomo jak rozwiązać. Trzeba listem wysłać ale i tak nie rozwiązują. Jest coś nie tak z tym bankiem bo w każdym normalnym banku nigdy nie miałem takich problemów. Konto na przestarzały serwis, bo nie da się zamknąć konta przez internet. Bank robi problemy. Żałuję że podpisałem umowę…

    + ZALETY: Brak zalet tylko ból głowy Inteligo oszuści najgorsze konto Inteligo
    - WADY: Same wady. Kuszą cię promocją ale jak chcesz wypowiedzieć umowę to daje problemy. Ostrzegam was przed najgorszym kontem bankowym Inteligo.
    Pomocne(1) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  2. Odpowiedz
    Keraj 18 sierpnia 2017 15:38

    Kicha z tym bankiem sesje przelewów ustawione tak że pierwsza jest o 10,30 czyli jak ktoś ci zrobi przelew dzień wcześniej to u ciebie na koncie kasa będzie o 10,30 w dniu następnym na własną kasę czekasz jak za komuny tyle tylko że nie pod zamkniętymi drzwiami w deszczu, dodzwonić się do nich do biura obsługi rzecz nie pojęta nie da się nie wiem czy tam w ogóle ktoś telefony odbiera cy to tylko taka ściema z tym biurem obsługi

  3. Odpowiedz
    Marek 18 sierpnia 2017 14:10
    0.8
    Wysokość opłat
    30
    Bankowość internetowa i mobilna
    10
    Dodatkowe korzyści
    10

    Koszmarna obsługa klienta, infolinia z konsultantami to fikcja, brak możliwości połączenia się mimo oczekiwania po kilkadziesiąt minut. Robią ogromne problemy z zamknięciem konta. Jeżeli nie masz tam rachunku to radzę nie zakładać. Prawdą jest również, że w placówkach PKO BP są duże kolejki.

    + ZALETY: relatywnie niskie opłaty za kartę i prowadzenie rachunku choć nie problem znaleźć tańsze banki
    - WADY: fatalna obsługa klienta infolinia na którą nie da sie dodzwonić kolejki w placówkach PKO BP
    Pomocne(1) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  4. Odpowiedz
    Bartlomiej 15 czerwca 2017 10:57
    1.5
    Wysokość opłat
    40
    Bankowość internetowa i mobilna
    40
    Dodatkowe korzyści
    10

    Przestrogą mam nadzieje będzie moja historia. prowadzę jednoosobową działalność i istna jest dla mnie pomoc i szybkość reakcji na zgłoszony problem. po pierwsza w okresie kilku lat rok temu zablokowali mi dostęp do ostatnich 600 zł na koncie po prostu wypłacając pieniądze z bankomatu pko bankomat wyświetlił komunikat o wypłacie następnie zablokował środki a ja oczywiście nie otrzymałem gotówki a otrzymałem powiadomienie sms że wypłaty dokonano. czekałem na reklamacje i zwrot środków ok 3 tyg. a co by było jakby to były ostatnie środki na życie do końca miesiąca przymusowa głodówka jak nic. druga przygoda zakończy się zamknięciem obu kont bo już mam totalnie dość. miałem 2 rachunki firmowy i prywatny. ponad tydzień przed płatnością zus zostałem pozbawiony wykonania jakichkolwiek przelewów. powód : miałem ustawiony sposób autoryzacji karta kodów po wysyłce ostatniej karty kodów potrzebne jest do aktywacji jej pierwszy kod lecz był nieczytelny a po wykorzystaniu ostatniej karty nie mogłem uwaga z winy banku dokonać aktywacji karty(taką mi wysłali). po 150 logowaniach i rozmowach z konsultantami nikt nie był w stanie mi pomóc a kartę kodów otrzymałem po uwaga 2 tygodniach bo nie ma innego sposobu aby zmienić lub dokonać autoryzacji transakcji oczywiście po spóźnionej płatności na zus i innych przelewach do moich klientów których z winy tego pseudo banku straciłem!!! moim zdaniem jest to celowe podejście aby zakładać konto w pko bp. jeśli masz mnóstwo wolnego czasu i możesz godzinami dzwonić i rozmawiać z osobami które nic nie są w stanie ci pomóc a rozpatrzenie reklamacji z winy banku i głupich procedur gdzie uwaga trwa to ok. 30 dni zakładaj konto w tym wirtualnym czymś …….dno. dodam że rozmawiałem też z jednym z moich klientów i opowiadał że miał podobną sytuację i bujał się z nimi pół roku ……takie pseudo banki powinny mieć zakaz prowadzenia działalności gospodarczej za przetrzymywanie środków klientów, niemożność wykonywania operacji bankowych z winy banku oraz procedury które je dopuszczają kompletny absurd i strata czasu, pieniędzy i nerwy…

    + ZALETY: możliwość wykonywania bezpłatnych przelewów i wpłaty gotówki we wpłatomatach
    - WADY: reklamacje pilne z winy banku są rozpatrywane ok. 30 dni, blokada środków na koncie z winy banku na minimum dwa do 3-4 tygodni, brak pomocy w nagłych przypadkach, niemożliwość dokonania autoryzacji transakcji z winy banku oraz procedury które to dopuszczają
    Pomocne(8) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  5. Odpowiedz
    Gosia 5 czerwca 2017 19:51

    Mam konto w mBanku – bez problemów, wszystko jasne. Chciałam założyć konto w Inteligo, ale:
    – po wypełnieniu internetowego formularza, okazało się, że dane musza zostać potwierdzone w rozmowie z konsultantem, który zadzwonił w nieodpowiedniej chwili i miał zadzwonić jeszcze raz o umówionej porze. Zadzwonił znów o innej, niż ustalona godzinie i nie mogłam odebrać. Więcej z Inteligo nikt nie zadzwonił, a minął już tydzień od złożenia przeze mnie wniosku. Napisałam maila z pytaniem, kiedy nastąpi potwierdzenie danych – zero odpowiedzi! Na infolinię nie sposób się dodzwonić – straciłam półtorej godziny na próby dodzwonienia się…

    Czyli bywa tak, że nie ma po prostu możliwości założenia konto.
    Serio, internetowe konto? To skąd potwierdzanie danych przez telefon? Dziwna polityka. w mBanku nie ma takich cyrków

  6. Odpowiedz
    grzegorz 10 maja 2017 12:50
    2
    Wysokość opłat
    40
    Bankowość internetowa i mobilna
    40
    Dodatkowe korzyści
    40

    Konto w Inteligo mam około 3 lat. Co mogę o nim powiedzieć ? Faktycznie żadnych ukrytych opłat nie miałem, bank nigdy za nic mnie nie policzył, konto godne polecenia. Jednak jest to konto na którym nie zarobimy dosłownie nic, środki na rachunku ROR nie są w ogóle oprocentowane, konto oszczędnościowe oprocentowane średnio na poziomie 0,90%, żadnych promocji, karta kredytowa z wysokiem limitem 850 zł miesięcznie…jeżeli ktoś potrzebuje bezpiecznej przechowalni pieniędzy nie zawiedzie się jednak inne banki oferują zdecydowanie więcej, oczywiście trzeba spełnić konkretne kryteria ale wystarczy przeanalizować swój domowy budżet i wziąć konto które będzie do budżetu pasowało.

    Pomocne(4) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  7. Odpowiedz
    dj900 3 maja 2017 20:28

    Ej a jak to to jest z tym saldem w Inteligo?? Bo piszecie ze aby inteligo nie pobierało tych 4.99 zł trzeba mieć co najmniej 100zł na koncie a to czasem nie jest tak ze to musi być tak ze co miesiąc 100zł musi wpłynąć lub wypłynąć z konta aby nie płacić tej prowizji??

    Kolejne pytanie czy takie konto w Inteligo można bez problemu zamknąć??

    • Odpowiedz
      aaa 9 maja 2017 18:28

      Bank pobiera 4.99zł, tylko wtedy, gdy na koncie jest mniej niż 100zł

      Możesz zamknąć rachunek główny. Taka operacja wiążę się z miesięcznym wypowiedzeniem

  8. Odpowiedz
    Jagoda 1 maja 2017 10:09
    3.5
    Wysokość opłat
    70
    Bankowość internetowa i mobilna
    70
    Dodatkowe korzyści
    70

    Ktoś kto pisze tutaj o wielkich opłatach chyba pomylił konta. Ja konto założyłam na początku liceum a obecnie mam 32 lata i nigdy nie miałam żadnych opłat za prowadzenie konta. Na chwilę obecną wystarczy tylko zrobić w miesiącu zakupy za 100zł a to każdy dzieciak może nawet ogarnąć, więc niech niektóre osoby nie wypisują bzdur. Dobry kontakt z bankiem, oddziały, eCard, karta kodów, powiadomienia sms i mailowo. Mnie nic więcej nie potrzeba a konto mam już tyle lat i nie zmienię!

    Pomocne(3) Niepomocne(4)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  9. Odpowiedz
    miniu 29 kwietnia 2017 18:56
    1.8
    Wysokość opłat
    30
    Bankowość internetowa i mobilna
    30
    Dodatkowe korzyści
    50

    Inteligo po dwóch błędnych weryfikacjach aby zmienić hasło telefoniczne blokuje telefoniczny dostęp do konta. Można je jedynie odzyskać poprzez wysłanie formularza zmiany danych osobowych.

    Nigdzie w regulaminie ani podpisanej umowie tego nie ma. Pani konsultantka zapytana o tą kwestię zasłania się wewnętrznymi procedurami.

    Nikt nie informuje na infolinij iż taki fakt może mieć miejsce. Dwie błędne weryfikacje telefoniczne = blokada konta poprzez telefon.

    Serdecznie nie polecam. Uciekam do Banku Pocztowego

    Pomocne(3) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  10. Odpowiedz
    przemek 19 kwietnia 2017 21:13
    3.8
    Wysokość opłat
    90
    90
    Dodatkowe korzyści
    50

    Dla mnie w porządku, posiadam konto Inteligo ładnych parę lat i jestem z niego zadowolony, jedyny minus który mnie denerwuje to wypłata z innych bankomatów niż PKO BP coś ok. 5zł może kiedyś bank podpisze jakąś umowę z chociażby EURONET których bankomatów w naszym kraju jest coraz więcej, może wtedy by było trochę taniej. Pozdrawiam

    + ZALETY: stabilne funkcjonalne
    - WADY: drogie wypłąty z innych bankomatów niż pko bp
    Pomocne(1) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  11. Odpowiedz
    Staszek 15 kwietnia 2017 18:30
    2.65
    Wysokość opłat
    60
    Bankowość internetowa i mobilna
    50
    Dodatkowe korzyści
    50

    A ja polecam Konto Inteligo, mam konto od 2004 roku zadnych problemow. Wszytko przez te 5 lat udawalo mi zalatwic na infolinii.
    Najwieksze zalety:
    NIskie miesieczne koszty utrzymania konta (praktycznie tylko 0,99 zl na miesiac za karte Visa electron).
    Za to mamy mozliwosc darmowych wplat i wyplat gotowki we wszystkich oddzialach i bankomatach pko bp.

    Ja na konto internetowe wg mnie bardzo dobre i tanie.

    Pomocne(0) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  12. Odpowiedz
    Radosaw 30 marca 2017 15:26
    5
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    100

    Konto jest ok…co więcej?

    Zastanawiają mnie komentarze typu – kiedyś było za darmo teraz się za wszystko płaci…Przecież to bzdura. Prowadzenie konta jest za darmo przy założeniu, że zapłaci się kartą w miesiącu za stówkę…Nigdy nie miałem problemu z tym kontem,a mam je 7 lat… W przeciwieństwie do wychwalanego mBanku, w którym chciałem ubezpieczyć auto i przy okazji założyć konto – w praktyce 2 tygodnie frustracji i umowa nie podpisana…tyle w temacie.

    Pomocne(1) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  13. Odpowiedz
    wakeUP 23 marca 2017 13:25
    4.65
    Wysokość opłat
    90
    100
    Dodatkowe korzyści
    90

    Elo…?
    To tak zacznę od tego iż Gdy założę konto w Inteligo Pko Bp Czy mogę wpłacić tam pieniążki Euro? I czy Za jakaś usługę zagraniczną np: Zakupy Internetowe Będe mógł Też zapłacić Euro Dzięki tej karcie ? Bardzo proszę o pomoc i z góry Wielki Dzięx Za Odp..

    Ps. A i jeszcze jedno Czy Karta do bankomatu to będzie karta Visa Jeżeli mówimy o Inteligo Pko Bp ?

    Pomocne(0) Niepomocne(4)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
    • Odpowiedz
      Krzyś 23 marca 2017 13:25

      Wakeup konto inteligo to konto prowadzone w zl, nie mozna do tego konta otworzyc sobie konta walutowego.

      Ale oczywiscie pieniadze w euro mozesz na nie wplacac, poprostu euro przy takich wplatach zostaje automatycznie przewalutowane po kursie banku na zl.

      Karta do konta inteligo to karta visa, ktora mozna za darmo wyplacac pieniadze z bankoamtow pko bp. Mozna nia tez placic w internecie, takze w zagranicznych sklepach gdzie np. musisz za cos placic w euro lub usd.

      Pozdrawiam

  14. Odpowiedz
    klient 12 marca 2017 12:52
    2.15
    Wysokość opłat
    80
    Bankowość internetowa i mobilna
    20
    Dodatkowe korzyści
    30

    Jesteś zadowolony z Inteligo – zadzwoń na infolinię. Cas oczekiwania od 40 minut do nieskończoności.
    Lubisz słuchać muzyki na czekanie – to konto jest dla Ciebie

    Pomocne(3) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  15. Odpowiedz
    perez 10 marca 2017 06:23

    ile płaci się za przysłanie kurierem umowy i karty visa

    • Odpowiedz
      karolina 24 kwietnia 2017 18:24

      cały ten kurier w moim przypadku to wielka paranoja…wczesniej przy potwierdzaniu danych mówiono mi, że kurier będzie dzwonił do mnie wcześniej by ustalić dzień i godz kiedy może przyjechać..nic takiego sie nie stało..przyjechał bez żadnego tel…nie było mnie i musiałam dzwonić do niego by ustalić termin kiedy znów może przyjechać..Jeszcze jak mu powiedzialam ze miał dzwonic pare dni wczesniej( bo tak mi powiedziano w inteligo) to sie oburzył…poprostu jestem wściekła…mam nadzieje ze problemow z kontem nie bedzie…

    • Odpowiedz
      pit 30 marca 2017 09:09

      Za kuriera nic sie nie placi – wiem z doswiadczenia

  16. Odpowiedz
    magdalena 19 lutego 2017 13:53
    2.15
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    70
    Dodatkowe korzyści
    40

    Oplaty ukryte w inteligo

    Wszystkich wahajacych sie chcialam ostrzec przed ukrytymi kosztami prowadzenia konta inteligo. Sama mam to konto od pierwszego roku dzialalnosci tego banku i na poczatku bylam bardzo zadowolona. Jednak po ostatnich zmianach zauwazylam, ze z mojego konta pobierana jest oplata za uzytkowanie karty debetowej, ktora nawet nie zostala aktywowana… Mieszkam za granica i uzywam tylko i wylacznie interfejsu internetowego. Zdumiala mnie odpowiedz pani z infolinii, ktora mi powiedziala, ze fakt, ze karta nie jest aktywna nie zwalnia mnie z obowiazku placenia za jej uzytkowanie. Skoro karta jest nieaktywna, to jej nie moge uzytkowac. Co wiecej, na wzmianke, ze bank nawet nie wie, czy ja te karte otrzymalam, pani odpowiedziala ze to juz moj interes sprawdzac, czy karta zostala wyslana i czy do mnie dotarla. Zlozylam reklamacje, czekam.
    Drugie oszustwo, o ktorym jest drobnym druczkiem, to oplata za walutowe przelwy przychodzace, i to dosc wysokie. Obecnie korzystam z mbanku i tam nie musze placic za przelew przychodzacy ani grosza.
    Oprocz tego istnieje tzw. oplata za obsluge limitu debetu, oporocz odsetek od tegoz limitu.
    Na polaczenie z konsultantem z infolinii czekalam 30 minut, bezskutecznie. Dopiero mailowe zgloszenie sprawy poskutkowalo i ktos z banku zadzwonil.
    Ogolnie mysle o zlikwidowaniu tego coraz gorszego konta i pozostanie wylacznie z mbankiem.

    Pomocne(2) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  17. Odpowiedz
    f2k 13 lutego 2017 19:49
    4.5
    Wysokość opłat
    90
    Bankowość internetowa i mobilna
    90
    Dodatkowe korzyści
    90

    od banku i jego systemu oczekuję stabilności , prostoty i intuicyjnego systemu do zarządzania pieniędzmi, za minimalne koszty. takim był mbank, zmieniło się to po wymianie systemu na nowy, co najmniej dziwny.

    Inteligo : konto bezpłatne (trzeba dokonać zakupu kartą na min.100zł) , jasny funkcjonalny interfejs, bezpłatne przelewy i karty kodów, możliwość otwarcia kilku rachunków (podział pieniędzy na opłaty, wydatki, zaskórniaki,….) , wystarczająca sieć bankomatów pkobp i bzwbk, niezawodny wpłatomat pkobp , szybka i uprzejma obsługa przez infolinię. opłacalność lokat – przeciętna. konto zawiera wiele innych funkcji gospodarowania finansami, ubezpieczeń, itd…, z których nie korzystam, nie oceniam. nie ma wydzwaniania przez konsultantów i prób kierowania klienta na różne tzw. produkty. obsługa tylko internetowa. konto spełnia moje, przeciętnego użytkownika oczekiwania. sugestia do kierownictwa – proszę bez rewolucji i nadmiernego kombinowania z opłatami i systemem. polecam konto Inteligo .

    Pomocne(2) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  18. Odpowiedz
    Witek 2 lutego 2017 12:12
    3.65
    Wysokość opłat
    70
    Bankowość internetowa i mobilna
    70
    Dodatkowe korzyści
    80

    Konto prywatne jest ok. Podoba mi się opcja otrzymywania potwierdzen sms\’em o tym że przyszły albo zostaly wyplacone pieniądze z konta. Niestety opcja ta jest płatna, ale w razie kradzieży karty można zauważyć że ktoś wybiera z konta pieniądze zanim zauważy sie ze zgineła karta. Chyba ze dwa razy tylko system padł i nie można było kartą inteligo ani płacić, ani wybrać pieniędzy z bankomatu. Tak poza tym mam w inteligo konto prywatne już prawie 3 lata i nienarzekam

    Pomocne(0) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  19. Odpowiedz
    kalk 24 stycznia 2017 19:12
    2.65
    Wysokość opłat
    40
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    40

    INTELIGO -> SZYBKO I KONKRETNIE z mojej Autopsji

    INFOLINIA – ŻENUA ! same roboty i non stop miły głos które na każdym kroku chce cie oszukać lub wcisnąć 🙂 klepią ….TYLKO zapamietane FORMUŁKI ….TRAGEDIA

    DARMOWE KONTO – to jest JAWNA KPINA ci internetowi złodzieje KASUJĄ za WSZYSTKO !!! ale od każdej tranzakcji dostaje czasami nawet 6 smsów! czasem każdy z inną kwotą stanu konta !!!

    UBYWANIE PIENIĘDZY Z KONTA INTELIGO
    częsty przypadek, groszowe kwoty ale najlepsze jest ich tłumaczenie !
    Coś ala wywiad z Ryskiem Petru = nie wiem dlaczego zaistniała taka sytuacja ale wszystko jest ok, nastąpiła krótka awaria, jesteśmy na tropie, nasze pieniąde, znaczy pana są bezpieczne 🙂 – jednym słowem pierd…enie o Chopinie

    KOMENTARZE o INTELIGO KASOWANIE
    Częsty przypadek – nieprzychylne komenty znikały durzo częściej niz grosiki z mojego konta, ale to napewno awaria serwera lub hejt 🙂

    PAZERNOŚĆ INTELIGO
    ( % Oprocentowanie konta oszczędnościowego VS % oprocentowanie kredytu !!!!!!!!! )

    -Przelewy – płatne
    -Karta – płatna
    -wypłaty w innych bankomatach – płatne
    -obsługa konta – płatna

    OPŁACALNOŚĆ w INTELIGO – 90% banków w Polsce oferuje DUŻOOOOOOOO kożystniejsze warunki

    Moja opinia jako wieloletniego urzytkownika Inteligo – NIE polecam INTELIGO

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  20. Odpowiedz
    mirek 16 stycznia 2017 12:55
    2
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    20

    mam Inteligo od wielu lat i z miesiąca na miesiąc jest coraz większe na ciągarstwo ukryte opłaty itp o co chwile zmiany regulaminów – ostatnio wziąłem udział w programie mam inteligo i polecenie osoby – okazało się że to jedna wielka ściema mimo że spełniłem wszystkie punkty regulaminu gwarantowanej nagrody nie otrzymałem ani osoba polecona .
    Szczerze powiem że już nie polecam mimo że od x lat jestem w tym banku – właśnie jestem na etapie zamykania konta Inteligo.

    Pomocne(1) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  21. Odpowiedz
    Malwina 3 stycznia 2017 19:51
    2.8
    Wysokość opłat
    60
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    50

    Czy zmienić Inteligo ? Jak tak to na co ?

    Trzymam na Inteligo około 60 000 podzielone w różnych lokatach od 2000 do 10000 na różne okresy (3mc, 6mc) i zastanawiam się czy czasem nie zmienić banku dla tych lokat. Jedyne co mnie trzyma to to, że nie jestem ufna różnym tworom bankowym itp. Jestem w Inteligo od dawna, do tąd nie było problemów.

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  22. Odpowiedz
    Julian 28 grudnia 2016 15:15
    2.8
    Wysokość opłat
    50
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    60

    Dla mnie najwiekszy plus Inteligo to iz karta bankomatowa Visa Electron mam mozliwosc platnosci przez internet.

    Visa Electron Inteligo daje możliwość zapłaty tak jak kredytówką, najnowsze karty posiadają te dodatkowe trzy cyfry (CVV to się bodajże nazywa).

    Pomocne(1) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  23. Odpowiedz
    aga 29 września 2016 11:30
    2.3
    Wysokość opłat
    50
    Bankowość internetowa i mobilna
    50
    Dodatkowe korzyści
    40

    Jak kazde konto Inteligo ma swoje plusy i minusy:
    Minusy:
    – płatne przelewy
    – płatna usługa sms (darmowa jest w ING)
    – Infolinia: na moją prośbę o wysłanie dokumentów rezygnacyjnych pan z obsługi zaczął sobie ze mnie jawnie i bezczelnie kpić, przy okazji ignorując całkiem rozsądne powody, które podawałam.
    – kiedy zablokowali mi kartę („ze względów bezpieczeństwa” i w żaden sposób nie mogłam z nich wydusić więcej informacji) okazało się, że w placówce wypłacić nie mogę (i tutaj już mój wielki WTF?)

    faktycznie sporo rzeczy jest też na plus: – bardzo dużo bankomatów darmowych – bardzo dużo oddzialow darmowych pko, – serwis sms.

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  24. Odpowiedz
    kacha 24 września 2016 18:26
    1.8
    Wysokość opłat
    30
    Bankowość internetowa i mobilna
    40
    Dodatkowe korzyści
    40

    korzystałam z inteligo od 2002 roku, miesiąc temu złożyłam wniosek o zamknięcie konta.
    wieczny problem z dodzwonieniem się na infolinię, no chyba że wprowadzisz błędne hasło to piorunem Cię połączą, ale wtedy nic juz nie załatwisz…
    każdy przelew 0,99zł – w ING za darmo przelewy…
    problemy czasem z bankomatami – niby nie wypłaciło kasy a powstaje blokada na koncie….
    często też jakieś problemy z ww
    miałam też sytuację, że zaksięgowali w sierpniu transakcje z kwietnia 🙂 czekam na zamknięcie konta, ale już w tym 3tygodniowym oczekiwaniu zdążyli mi wyrobić nową kartę do bankomatu i oczywiście pobrać za to kasę 🙂

    Pomocne(1) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  25. Odpowiedz
    olga 19 sierpnia 2016 18:54
    4.3
    Wysokość opłat
    80
    Bankowość internetowa i mobilna
    90
    Dodatkowe korzyści
    90

    Konto Inteligo mam chyba od samego początku i jestem bardzo zadowolona.Konto mam darmowe,bo wystarczy raz zrobić tygodniowe zakupy na stówkę i po problemie.Ostatnio skusiłam się na kilka nowych banków,jednak po przetestowaniu zostanę nadal przy Inteligo.Żadne wirtualne wymysły typu T-Mobile czy inne takie nie mogą konkurować ze starym i sprawdzonym Inteligo.

    Pomocne(0) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  26. Odpowiedz
    konrad 21 lipca 2016 10:47
    4
    Wysokość opłat
    80
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    80

    Moim zdaniem to jedyny godny polecenia bank.
    Nie pamiętam kiedy założyłem konto inteligo ale nie żałuję i nie żałowałem tej decyzji nigdy.
    Faktem jest że zagotowała mnie awaria w długi znany wszystkim weekend. Ale jak dobrze pamiętam to była ich pierwsza awaria. Nie przesadzajcie problem który mieli to niewielki incydencik w porównaniu do tego co wyczyniają systematycznie z klientami inni.

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  27. Odpowiedz
    pedros 24 lutego 2016 18:43
    1.65
    Wysokość opłat
    40
    Bankowość internetowa i mobilna
    30
    Dodatkowe korzyści
    30

    Jestem jednym z pierwszych chyba klientów Inteligo. Miałem to konto jeszcze kiedy nie było to jeszcze PKO BP, A założyłem go z pomocą Pana, który chodząc od drzwi do drzwi proponował założenie usługi umożliwiającej kontrolę konta przez telefon jak również jeśli byłeś szczęściarzem mogłeś obsługiwać w internecie. NOWOCZESNOŚĆ, INOWACYJNOŚĆ. Niestety usługa została sprzedana bankowi PKO BP. Zgadzam się, że obsługa konta poprzez internet jest rewelacyjna i buł to powód dla którego wytrzymałem do dzisiaj jako użytkownik Inteligo. Niestety konto to ma w sobie niesamowitą dodatkową możliwość, która pojawia się, kiedy chcesz szybko i za darmo wpłacić pieniądze na rachunek -Przenosi w czasie-. Brak wpłatomatów w banku internetowym?? Żeby wpłacić pieniądze za darmo i szybko musisz udać się do placówki PKO, która niczym DeLorean z „Powrotu do przyszłośći” przenosi cię do przychodni lekarskiej z czasów PRL. Jest komitet kolejkowy kilkudziesięciu emerytów, którzy żeby nie siedzieć sami w domu codziennie wybierają się do banku aby w okienku wypłacić 10zł. Zwiedziłem trzy placówki w Krakowie, wszędzie to samo. Mam dość. Przechodzę do konkurencji.

    Pomocne(1) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  28. Odpowiedz
    Adam 19 listopada 2015 18:20
    4.3
    Wysokość opłat
    90
    90
    Dodatkowe korzyści
    80

    Jestem użytkownikiem konta Inteligo od 2004 roku. Przez ten czas nie miałem żadnych problemów. Przelewy kosztują 0,99zł oczywiście do innych banków a do tego samego za darmo.

    Opłaty: przy średnim saldzie 100zł opłata nie jest pobierana. Serwis sms bodajże 4,99 – ale z niego mozna zrezygnowac.

    Pomocne(0) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  29. Odpowiedz
    rene 30 października 2015 19:46
    1.8
    Wysokość opłat
    50
    Bankowość internetowa i mobilna
    30
    Dodatkowe korzyści
    30

    Na tę chwilę, 2 m-ce po zmianie systemu, nie działa spłata kart kredytowych z poziomu odpowiedniego menu w systemie transakcyjnym. Po „ręcznej” spłacie karty i tak trzeba czekać do końca dnia, aż się system zaktualizuje i pokaże właściwe limity na karcie. Kiedyś taka operacja powodowała natychmiastową aktualizację dostępnych środków, można było wtedy dalej korzystać z karty po spłacie online zadłużenia.
    Dalej. Pokazywanie historii transakcji z danym kontrahentem za określony czas też jest dalekie od doskonałości.
    Infolinia przyjmuje wszystkie zgłoszenia, jak najbardziej 😉 Ale nie potrafi podać konkretnych terminów usunięcia np. w/w niedomagań.
    Nie tak działało Inteligo gdy właścicielem był Bankgesellschaft Berlin ;(

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  30. Odpowiedz
    przemas 24 września 2015 18:25

    Zastanawiam się nad założeniem taniego konta bankowego. Wyselekcojnowalem sobie dwa konta konto w Inteligo i konto w mBanku.

    Inteligo, ma sporo darmowych bankomatów, przelewy sa tanie, prowadzenie darmowe jesli na koncie lezy 100 zł. Bank Inteligo ma mnóstwo różnych agencji, filii, PKO BP, gdzie mozna osobiscie wszystko zalatwic, dokonywac zarowno wplat jak i wyplat gotowki. I jest jakby co na kogo nakrzyczeć 🙂

    mBank, fajnie jest bardzo tani, tanszy do Inteligo, ale… Jakby nie było bank ten właściwie w realu nie istnieje. Wszystko trzeba zalatwiac badz przez telefon badz przez internet. I jeszcze w mBanku często są jakieś problemy: coś gdzieś nie działa, komuś gdzieś jakieś pieniądze znikły, czegoś tam nie można zrobić i wiele innych.

    Doradzcie na co się zdecydować 🙂

    • Odpowiedz
      multiny 24 października 2015 09:27

      Mnie będąc studentem w koncie Inteligo drażniła trochę opłata za konto, gdy średnie saldo miesięczne było poniżej 100 zł :). Zawsze musiała na koncie leżeć ta kwota by prowadzenie było darmowe. Do tego opłata za kartę co miesiąc 0,99zł …mBank jest tańszy pod tym względem. Chyba, że w Inteligo coś się zmieniło?
      Ogólnie jednak konto oceniam na 4+.

      Jesli chodzi o mbank jest jedynie bank internetowy nie ma placówek gdzie mozna wpłacać i wypłacać pieniądze pozostają jedynie wpłatomaty.
      Z kolei wpłatomaty mBankowe bywają ryzykowne chociaż od kilku lat nie miałem osobiście z nimi problemów. Bankomaty są tak samo ryzykowne jak i w innych bankach.

      Wybór więc należy do Ciebie.

      Nikt ci też nie broni mieć dwóch kont 😉 Najlepiej przetestuj mbank i inteligo i wybierz to konto które będzie ci odpowiadać.

  31. Odpowiedz
    gabi 24 maja 2015 08:45
    4.15
    Wysokość opłat
    80
    Bankowość internetowa i mobilna
    90
    Dodatkowe korzyści
    80

    Ja jestem zadowolona z Inteligo, dużo ludzi myli iPKO BP z Inteligo. Pierwsze pobiera opłaty za wszystko, a Inteligo jest praktycznie za darmo. Jak w każdym banku są zmiany, ale zawsze o nich wiem. Mam nadzieję, że długo będę zadowolonym klientem.

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  32. Odpowiedz
    danek 20 kwietnia 2015 15:19
    3.65
    Wysokość opłat
    80
    70
    Dodatkowe korzyści
    70

    Inteligo: 99 groszy miesiecznie za karte, trzeba pamietac o średniej miesiecznej minimum 100 zł na koncie bo chetnie skubna Ci z konta niemala prowizje, tyle samo za pzrelew zewnetrzny

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  33. Odpowiedz
    aaa 16 kwietnia 2015 18:48
    2.8
    Wysokość opłat
    60
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    50

    katastrofa.jestem ich klientem 8 lat,nawet byłem zadowolony ale odkąd zmienili program i interfejs uzytkownika zrobił sie bajzel.sms-y ze stanem konta przychodzą z duzym opóżnieniem .inny jest stan konta w sms-ie a inny po zalogowaniu sie na stronie!!konto tworzy debety które nie powinny sie pojawiać.po wysłaniu do nich pisma listem poleconym oddzwonili i powiedzieli że list był pusty-zwyczajnie ktoś zgubił zawartośc,faksem nawet szkoda gadać.szukam innego banku

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  34. Odpowiedz
    marek 20 sierpnia 2014 17:37
    3.3
    Wysokość opłat
    50
    100
    Dodatkowe korzyści
    50

    od wielu lat mam konto „za zero” w INTELIGO
    od dawna nie za zero, poza tym trzeba spełnić kilka warunków żeby nie płacić prowizji za prowadzenie konta (min. 300 zł operacji bezgotówkowych /m-c)
    a od października 2014 wypłata gotówki tylko w bankomatach PKO BP, reszta z prowizją.
    Oprocentowanie konta oszczędnościowego też prawie zerowe.
    Nie polecam. Szukam nowego

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  35. Odpowiedz
    big 24 marca 2014 18:45
    3.5
    Wysokość opłat
    60
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    90

    A wiecie że teraz jest takowy konkurs w Inteligo:
    trzeba zamówić raport BIG, raport Plus, który zaznaczam kosztuje 27 zł – przesyłka pocztą dodatkowo 10 zł, zaproponować hasło reklamowe promujące zalety
    sprawdzania swojej historii kredytowej . W 3
    edycjach tego konkursu (każdy trwa tydzień) można wygrać iPada!!! Co tydzień wygrywają 3 osoby

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  36. Odpowiedz
    kortez 30 stycznia 2014 18:25
    3.5
    Wysokość opłat
    70
    Bankowość internetowa i mobilna
    70
    Dodatkowe korzyści
    70

    Ja mam Inteligo i jestem zadowolony nie jest najtańsze (wypłata z bankomatów PKO BP za darmo z innych opłata) prowadzenie konta jest darmowe gdy średnia środków na koncie w miesiącu przekracza 100zł. Jednak ma bardzo dużą zaletę po wpłacie Pieniędzy w PKO BP są one na moim koncie w ciągu 15 min. wszystkie przelewy z innych banków są zawsze u mnie szybciej niż u znajomych, którzy mają konto w innych bankach (np. wypłata).

    Pomocne(0) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz

    Dodaj swoją opinie

    Twoja całkowita ocena

     

    Porównaj wybrane konta
    • Total (0)
    Porównaj Teraz
    0