Konto Orange Finanse

Dodaj do porównywarki

Czy konto bankowe w Orange Finanse się opłaca? Co to w ogóle za bank? Czy konto jest w 100% darmowe? Są jakieś “haczyki”? Opinie i analiza opłat.

Możliwość korzystania z konto osobistych oferują tradycyjne i mobilne banki bądź instytucje będące efektem współpracy banku z firmą kojarzoną z zupełnie innym obszarem usług. Taka sytuacja dotyczy m.in. Orange Finanse.

Orange Finanse działa w ramach operatora telefonii komórkowej Orange, jednakże produkty bankowe dostarczane są przez mBank. Od października 2014 r. instytucja oferuje założenie konta osobistego. Reklamowane jest ono jako darmowe i bardzo korzystne. Czy tak jest w rzeczywistości?

Orange Finanse – co kryje się pod tą nazwą?

Orange Finanse to konta bankowe i inne usługi finansowe oferowane przez znaną firmę telekomunikacyjną Orange. Jednakże obsługą tychże rachunków pod kątem prowadzenia bieżących rozliczeń i dostarczania systemu bankowości zajmuje się mBank – interfejs systemu transakcyjnego oraz aplikacji mobilnej przypominają zresztą ten mBanku. Orange Finanse zadebiutowały na polskim rynku na początku października 2014 r. Z oferty tej korzystać mogą nie tylko osoby będące klientami Orange, chociaż będąc klientem można liczyć na pewne przywileje.

Konto Orange Finanse – podstawowe opłaty

Orange Finanse oferuje dwa warianty osobistego rachunku – Konto Osobiste oraz Konto Osobiste 13+ dla osób poniżej 18 roku życia. W obydwu tych przypadkach nie są pobierane opłaty za prowadzenie rachunku oraz za kartę debetową. Właściciele Konta Osobistego 13+ nie płacą także za wypłaty z bankomatów. Klient pełnoletni nie zapłaci z kolei za przelewy krajowe – poza przelewami ekspresowymi kosztującymi 5 zł od jednej takiej operacji, ale kwestia prowizji za wypłaty z bankomatów wygląda już inaczej. Stawka 0 zł obowiązuje w sytuacji, gdy w ciągu miesiąca klient dokona 5 transakcji bezgotówkowych bądź jeśli nie dokona żadnej wypłaty z bankomatu. Jeśli liczba transakcji bezgotówkowych wynosi mniej niż 5, wówczas pobierana jest opłata w wysokości 5 zł. Klient pełnoletni wypłacający pieniądze z bankomatu zagranicą zostanie obciążony dodatkową opłatą wynoszącą 10 zł. Nie zapłaci za zlecenia stałe oraz za dostarczenie miesięcznego, elektronicznego wyciągu z konta.

Poniżej tabela opłat konta bankowego Orange:

Tabela opłat i prowizji

Nazwa banku
Orange Finanse
Nazwa konta
Konto Osobiste Orange Finanse
Przeznaczenie konta
Konto osobiste dla osób od 18 roku życia
Prowadzenie konta
0 zł
Przelew przez internet
0 zł
Przelew w oddziale
brak możliwości
Wydanie karty
0 zł
Użytkowanie karty
0 zł
Zwolnienie z opłaty za kartę
karta bezwarunkowo darmowa
Darmowe bankomaty
0 zł - wszystkie bankomaty w Polsce, jeśli zostanie dokonanych min. 5 transakcji bez bezgotówkowych (lub nie wypłacasz pieniędzy z bankomatu)
Wypłaty z pozostałych bankomatów w Polsce
5 zł - w pozostałych przypadkach
Wypłaty z bankomatów za granicą
0 zł
Wpłata gotówki w oddziale / wpłatomacie
0 zł - wpłatomaty mBank, Euronet i CashLine
Konto oszczędnościowe
Konto walutowe

Konto bankowe Orange Finanse przedstawia naprawdę konkurencyjną ofertę. Prowadzenie rachunku i karta debetowa są faktycznie bezpłatne. Darmowych jest także wiele innych usług, które w innych bankach, zwyczajowo wręcz, są obwarowane różnorakimi opłatami. Orange Finanse nie pobiera żadnych kwot m.in. za:

  • przelewy w polskich złotych (oprócz SORBNET) – w tym np. przelew do ZUS, US;
  • wpłaty we wpłatomatach przy użyciu karty płatniczej mBank;
  • wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce (dotyczy sieci bankomatów BZ WBK, ING Banku Śląskiego, Banku Millennium S.A., PKO Banku Polskiego);
  • zlecenia stałe;
  • miesięczne wyciągi elektroniczne;
  • korzystanie z usługi invoobill.

Klienci muszą opłacać jedynie przelewy ekspresowe (koszt takiego przelewu to 5 zł), przelewy walutowe zewnętrzne (20 zł) oraz miesięczny pakiet 30 powiadomień SMS. Należy zapłacić także za dosyć prozaiczną usługę, bo za zmianę PINu. Na szczęście koszt takiej „przyjemności” wynosi jedynie 2 zł. Trzeba także pamiętać o tym, że konto bankowe w Orange nakłada obowiązek na klientów związany z wykonywaniem pięciu miesięcznych transakcji bezgotówkowych. W przeciwnym razie zostanie pobrana opłata za wypłaty z bankomatów.

Opłata za kartę

Za samo wydanie i użytkowanie karty nie trzeba nic płacić. Do konta dodawana jest karta MasterCard Paypass, która pozwala na dokonywanie płatności zbliżeniowych i internetowych oraz specjalna naklejka zbliżeniowa. Co ważne, jeżeli klient wyrazi takie życzenie, można także wydać kartę NFC, która posiada funkcję płatności mobilnych (za pomocą smartfona).

Jeśli posiadacz konta dokona pięciu transakcji bezgotówkowych w przeciągu miesiąca, wówczas wypłaty z bankomatów w kraju za pomocą karty są całkowicie bezpłatne. W przeciwnym razie z rachunku zostanie potrąconych 5 zł. Istnieje jeszcze jedna możliwość uniknięcia tego rodzaju opłaty – w przeciągu miesiąca nie można ani razu wypłacić gotówki przez bankomat.

Dodatkowe korzyści

Promocja – Dobry Start z Orange Finanse

Nowi klienci mogą skorzystać ze specjalnej promocji „Dobry Start z Orange Finanse”. Polega ona na daniu 24-miesięcznej gwarancji dotyczącej nienaruszalności oferty. Oznacza to, że wszystkie korzyści związane z kontem nie mogą ulec zmianie przez okres 2 lat. Klient nie musi się więc obawiać, że nagle np. rachunek przestanie być prowadzony za darmo. Żeby uzyskać taką gwarancję, trzeba otworzyć Konto Osobiste (z Limitem na Start) do 9 listopada b.r., posiadać aktywną mobilną usługę abonamentową w Orange oraz wyrazić zgodę na przekazanie bankowi swoich danych osobowych.

Promocyjne oprocentowanie konta oszczędnościowego

Nowi klienci mogą także założyć Konto Oszczędnościowe, którego oprocentowanie wynosi 3,5 % w skali roku – dla kwot do 10 000 zł przez pierwsze 6 miesięcy. Co ważne, tego typu atrakcyjne oprocentowanie przysługuje tylko tym klientom, którzy dokonają w przeciągu miesiąca transakcji na min. 300 zł.

Zakładanie konta bankowego w Orange

Konto bankowe Orange Finanse może być założone przez osoby posiadające obywatelstwo polskie i mające zdolność do czynności prawnych. Rachunek mogą otworzyć także niepełnoletni. Placówka przygotowała dla nich specjalną ofertę – Konto Osobiste 13+ wraz z bezpłatną kartą debetową.

Rachunek można założyć na kilka sposobów. Najprostszym i najszybszym jest założenie konta Orange przez internet. W tym celu należy wypełnić wniosek na stronie banku tutaj.

Wady i zalety konta w Orange Finanse

Konto osobiste Orange jest bardzo konkurencyjne. Jego główną zaletą są przede wszystkim świetnie skonstruowane aplikacje mobilne. Do pozostałych korzyści możemy zaliczyć:


ZALETY:

  • 0 zł za podstawowe funkcje ROR i użytkowanie;
  • wielofunkcyjna i prosta bankowość mobilną;
  • promocja “Dobry Start” gwarantująca niezmienność opłat przez 24 miesiące i konto oszczędnościowe z promocyjnym wysokim oprocentowaniem;

WADY:

  • wypłąty z bankomatów są darmowe warunkowo – trzeba dokonać min. 5 transakcji kartą w miesiącu, jeśli tego nie zrobimy zapłacimy 5 zł);


Niewątpliwą zaletą Orange Finanse jest dobrze rozwinięty i przyjazny użytkownikowi system transakcyjny. Prosta w obsłudze i bardzo przejrzysta jest także aplikacja mobilna. Plusem Orange Finanse jest także to, że klient może zasilić swe konto poprzez wpłatę we wszystkich wpłatomatach mBanku. Koszt posiadania rachunku osobistego nie jest relatywnie wysoki. De facto najbardziej podstawowe opcje są darmowe.

Co się natomiast tyczy minusów omawianego tu rozwiązania, to wypada nadmienić o kilku sprawach. Po pierwsze – okres obowiązywania bonusów jest ograniczony. Klient nie może również skorzystać z obsługi responsive web design, nie może też dokonać zmian, jeśli chodzi o sposób wprowadzania hasła – tak w aplikacji mobilnej, jak i serwisie online. Niejednokrotnie też można się zetknąć z opiniami, iż do obszaru usług bankowych Orange Finanse nie wnoszą niczego odkrywczego – nie proponują niczego nowego, czego nie można dostać aktualnie w innych bankach.

Opinie klientów

Prosimy o wasze opinie, orange finanse to konto bankowe godne polecenia czy nie? Czy są jakieś inne opłaty niż te wynikające z tabeli opłat i prowizji? Ile na koncie można zyskać jako abonent mający telefon w Orange?

Konto Orange Finanse

6.5 Ocena Łączna
10 opinie
Konto Osobiste Orange Finanse

7.2Ocena Redakcji
Wysokość opłat
7.5
Bankowość internetowa i mobilna
8
Dodatkowe korzyści
6
6.9Ocena Użytkowników
Wysokość opłat
7.2
Bankowość internetowa i mobilna
7.2
Dodatkowe korzyści
6.4
Dodaj swoją opinie  |  Zobacz opinie i komentarze
14 opinii
Zobacz wszystkie Najbardziej pomocne Najwyższe oceny Najniższe oceny Dodaj swoją opinie
  1. Odpowiedz
    Marcin 1 sierpnia 2017 23:42
    4.8
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    90

    Konto uruchomiłem na początku – propozycja w salonie, kiedy jeszcze funkcjonował zwrot za wydatki. Łącznie otrzymałem 420 zł (górny limit był ustawiony na 720 zł).
    Nigdy później nie sprawdzałem tabeli opłat i prowizji, ale mam pewność co do jednego – konto dotychczas nie kosztowało mnie ani grosza.
    Jestem fanem ichnej naklejki. Na tyle, że płacę za obsługę karty w DBanku tyt. braku wymaganej do zniesienia opłat liczby transakcji. Mega wygoda.
    Aplikacja – wyróżnik. Obsługuje TouchID – można wszystko zatwierdzać odciskiem palca. DB ma tylko stronę mobilną, CA jest toporna (PINy, dodatkowe hasła) – żadna nie obsługuje TID. Przesłanie przelewu via OFinanse na nr telefonu to 10 sek.
    Fajna strefa korzyści – kilka razy skorzystałem; nie spotkałem tego u konkurencji.

    + ZALETY: - Karta naklejka - można płacić telefonem bez NFC (iPhone); - najlepsza na rynku aplikacja (podobno identyczna jak w mBanku) - transakcje widoczne w historii po kilku sekundach (np. płatność w sklepie) - TOTALne zero kosztów - Strefa korzyści
    - WADY: - mały limit dla przelewów przez telefon 200 zł (być może można go podnieść)
    Pomocne(12) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  2. Odpowiedz
    Jacek_Klemiński 7 lipca 2017 10:00
    5
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    100

    Nie zgadzam się z powyższymi opiniami – założyłem konto w Orange Finanse na początku 2016 roku i do tej pory nie zapłaciłem za prowadzenie konta ani złotówki – wszystko wygląda tak, jak opisane w regulaminach. Jeśli nie chcecie naciąć się na dodatkowe opłaty, po prostu czytajcie regulaminy! W dzisiejszym świecie to konieczność! Niektórzy piszą, że OF pobiera im opłatę za prowadzenie konta, a trzeba po prostu wykonać 5 operacji kartą i tyle – to przecież nie jest żadne wyzwanie…

    + ZALETY: Bezpłatne wypłaty z bankomatów, bankowość online, bezpłatne prowadzenie konta, brak opłat za kartę
    - WADY: brak
    Pomocne(8) Niepomocne(4)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  3. Odpowiedz
    marych 8 maja 2017 06:14
    2.8
    Wysokość opłat
    60
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    50

    Na początek poczytałem o Orangefinanse, duuużo negatywnych opinii, ale myślę – jakieś sieroty nie kliknęły tam gdzie trzeba i teraz mają blokady.
    a Orange sobie chwalę od kilkunastu lat jestem klientem, to spróbuję i z bankiem 😉

    Szybkie formalności, wszytko w dogodnym dla mnie czasie i miejscu, konto działa, karta jest, środki przelane, no to bierzemy się za wydawanie 😉
    A tu nagle… karta – nie działa, pewnie coś namieszałęm z aktywacją, kombinuję, zminiam PIN, zminiam sklepy, bankomaty i nic,
    no to phon to help desk – plepleple, miła Pani informuje mnie:
    karta – zablokowana, przez dział bezpieczeństwa! (pewnie narodowego),
    konto – nie działa, zablokowane, przez dział bezpieczeństwa!
    pewnie jestem jakimś ważnym łobuzem czy cóś?
    wymagana wizyta w oddziałe banku z dwoma dokumentami w celu weryfikacji!!!
    jakiej weryfikacji? pytam! jestem klientem Orange od kilkunastu lat, fima i osobiste tel. + TV + internet, przelew z mojego konta w innym banku, co tu weryfikować?
    Wiem, że to mBank ale niech się weryfikują z Orange a nie mnie będą ciągać po oddziałach, w swoim banku już kilka lat nie byłem, więc i tu się też nie dam, a co, bidak ale Pan 😉
    wracając do rozmowy z help deskiem, Paniusia (grzeczna i widać przyzwyczajona do klientów awanturujących się): przecież jest w umowie. że bank może sobie wdrożyć taką procedurę, (ale sądząc z ilości opinii to chyba mBank wdraża procedurę dla wszytkich klientów z Orange),
    mówię: założyłem to konto z wygody i sympatii do Orange nie z musu ani dlatego, że jest jakieś suuper hiper wypasione,
    pytam – nie da rady inaczej? – nie, trzeba osobiście,
    no to szybka piłka – Pani grzecznie i miło przyjęłą dyspozycję zamknięcia rachunku.

    W sumie to nie wiem czy polecać czy nie bo nie zdążyłem zostać użytkownikiem tego konta. Aplikacje na przglądarkę i telefon działąją płynnie i są intuicyjne ale na dzisiaj to sumie standard (w przeciwieństwei do aplikacji Orange, która ma cały czas problem z płynnością).
    Zapowiadało się kolorowo a wyszło jak zawsze 🙁
    Na początek proszę nie przelewać dużych środków bo w razie blokady, podobno, jest problem z ich odzyskaniem (to już info z innych opninii) ja miałem “tylko” 50zł, złożyłem dyspozycję o ich zwrot na konto z którego zostały przelane ale możliwe, że będzie potrzebna i tak wizyta w oddziałe banku w celu weryfikacji i ew. wypłaty w kasie, czego, dla zasady i tak nie zamierzam uczynnić.

    ps. sorki za chaotyczną wypowiedź ale piszę od razu po rozmowie i jestem trochę wk…..ny – wzburzony 😉

    Pomocne(27) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
    • Odpowiedz
      Patryk 10 stycznia 2018 10:27

      Miałem dokładnie to samo. Moja przygoda z orange finanse zaczęła się 26.08.2017 roku. Przelałem na swoje konto 7000 zł i oni to konto mi zablokowali, a później trzeba jechać do placówki mbanku aby to konto odblokować… tylko że w moim przypadku musiałem jechać aż 100 km do Warszawy. Sprawa się zakończyła dosyć dobrze bo konto odblokowali i jeszcze zwrócili koszty dojazdu. W placówce powiedziałem im wprost że “mają tego konta mi nie blokować bo będę i nawet przelewał miliony i choćby nawet wasz system wariował to konto ma nie być zablokowane” i chyba wzięli sobie to do serca bo ostatnio jak przelałem ponad 5000 zł to konto nawet na chwilę nie zostało zablokowane 😉

  4. Odpowiedz
    januszowski 5 maja 2017 12:01
    3.5
    Wysokość opłat
    70
    Bankowość internetowa i mobilna
    70
    Dodatkowe korzyści
    70

    Założyłem córce konto w Pekao S.A. Niestety – tragedia. Konto miało być darmowe, a każdego miesiąca z konta ubywało 5 czy 7 zł (teraz już nie pamiętam dokładnie ile). Kiedy się zorientowałem, z oszczędności córki mało co zostało. Od razu poszedłem do banku wyjaśnić sprawę. Okazało się, że konto jest darmowe ALE tylko wtedy, gdy wpływy miesięczne na konto to minimum 500 zł… Nie przelewałem tyle córce każdego miesiąca, więc opłata była pobierana. Zwracajcie uwagę na wszystkie takiego typu kruczki, bo można się nieźle przejechać. Teraz założyłem jej konto w Orange Finanse i jesteśmy bardzo z niego zadowoleni. Jest całkowicie darmowe, bez ukrytych kosztów (co najważniejsze). Córka korzysta z aplikacji mobilnej i zachwalała ostatnio promocje, z których może korzystać. Póki co Orange Finanse nam się sprawdza i zastanawiam się czy sam też nie założę tam konta.

    Pomocne(10) Niepomocne(9)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  5. Odpowiedz
    dziki 16 kwietnia 2017 09:16
    4.8
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    90

    Moja opinia na temat Orange Finanse: Konto otworzyłem 7 miesięcy temu – jest za darmo. Brak placówek offline – co mi na początku przeszkadzało. Zniżki na telefon są – nie za duże ale zawsze po roku czasu to już trochę jest. Support bardzo pomocny – nie mam zastrzeżeń.

    Pomocne(4) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  6. Odpowiedz
    lubomir 3 kwietnia 2017 14:04
    3.8
    Wysokość opłat
    90
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    60

    powiem krótko: mam konto w orange finanse już jakoś od roku i jeszcze sie na nim nie zawiodłem. pieniadze sa dostepne zawsze, szybko dochodzą, koszty są zerowe… czego chcieć więcej?

    + ZALETY: zerowe koszty przelewy dochodzą szybko
    - WADY: niskie oprocentowanie
    Pomocne(4) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  7. Odpowiedz
    Weronika 1 kwietnia 2017 00:00
    2.5
    Wysokość opłat
    50
    Bankowość internetowa i mobilna
    50
    Dodatkowe korzyści
    50

    Czy warto założyć konto bankowe w Orange Finanse? Jak jest z opłatami i systemem transakcyjnym z waszego doświadczenia?

    Pomocne(2) Niepomocne(5)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  8. Odpowiedz
    tomek 23 marca 2017 18:18

    Założenie konta to droga przez mękę. o ile wypełnienie wniosku na stronie internetowej nie sprawia problemu o tyle dostarczenie dokumentów przez kuriera TNT to tragedia. Kurier podaje godziny od 8-18 . Kto normalny czekać będzie 10 godzin. Próby kontaktu kończą się niepowodzeniem infolinia niby przekazuje moje godziny w których mogę podpisać umowę ale na tym się kończy.Zawnioskowałem o konto 17.03.2017 dziś mamy 23.03.2017. kurier pewno znów się nie zjawi :).
    Wiem że klient to największy wróg którego należy oskubać i wydoić , ale najpierw trzeba go pozyskać ale jak skoro korzysta się z firmy kurierskiej wątpliwej reputacji ???

  9. Odpowiedz
    Arek 10 lutego 2017 16:11
    3.5
    Wysokość opłat
    70
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    60

    Mam te Orange Finanse jakiś czas i na razie opłat żadnych mi za prowadzenie konta, używanie karty nie naliczają, jest darmowe tak trzymać, więc w sumie polecam!!
    Karta debetowa Mastercard też fajna.
    Jedna wada nie chcą mi włączyć debetu na tej karcie choćby 1000 zł., żeby zachęcić do niej używania.
    Obsługa super, interfejs prowadzony przez mBank na stronie internetowej po zalogowaniu do swojego konta tez super, nie wiem czemu nikt tego konta w Orange Finanse nie poleca, bo naprawdę jest fajne i naprawdę warto spróbować, zwłaszcza, że jest darmowe. I jak w T-Mobile wcale nie trzeba mieć telefonu w Orange.
    Pozdrawiam

    Pomocne(4) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  10. Odpowiedz
    milady 18 stycznia 2017 18:15
    3.3
    Wysokość opłat
    70
    Bankowość internetowa i mobilna
    70
    Dodatkowe korzyści
    60

    Widzę dużo negatywnych opinii i szczerze to się zdziwiłam. Kredytu nie brałam to się nie wypowiem. Konto zakładałam jakieś 5 miesięcy temu przez internet, potwierdzenie przelewem i nie narzekam. Na początku miałam jakąś lekką blokadę na przelewy ( 2 dni po aktywacji konta). Zniknęła zaraz po zapłaceniu faktury za telefon (to jedno dało się wysłać:)). Karta do bankomatu przyszła szybko. Do tej pory bank złotówki na mnie nie zarobił, mimo iż to moja jedyna karta do wypłat i korzystam z różnych bankomatów. Na początku, żeby ją mieć za darmo trzeba było wykonać 5 tranzakcji bezgotówkowych w miesiącu, teraz już chyba tego wymogu nie ma. Pewna nie jestem, bo głównie płace kartą mbanku kredytową, a z tej korzystam sporadycznie tylko do wypłat czy najdrobniejszych zakupów. W każdym razie ani razu jak do tej pory żadną opłatą mnie nie obciążyli. A jeszcze jedno oficjalnie nie jestem nawet klientem orange. Telefony brał teść i tylko 1 fakturka była z tego konta płacona, reszta jest z jego. I też nie brał kredytów i nie ma problemu z tym kontem. Ja je chwalę, bo ma 1 zaletę. Jak wypłacam środki z allegro to na koncie z orange są zazwyczaj miedzy 10.30-11.00. Raz tylko były 12.05 i to przy kilku wypłatach 1go dnia. Na konta w mbanku czy alior synku środki wypłacane dokładnie tak samo wpływały dopiero bardzo późnym popołudniem.

    Pomocne(4) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  11. Odpowiedz
    asia 5 grudnia 2016 13:50
    0.5
    Wysokość opłat
    10
    Bankowość internetowa i mobilna
    10
    Dodatkowe korzyści
    10

    Bardzo nie polecam tego konta, straciłam na nim pieniądze… Dałam się zbajerować na kredyt odnawialny który miał mnie absolutnie nic nie kosztować… okazało się że za otwarcie konta musiałam zapłacić prawie 200zł.
    Odsetki za korzystanie z konta były naliczane też zupełnie inaczej niż zostało mi to przedstawione…
    Na koniec… chciałam zamknąć konto, złożyłam wniosek przed upływem roku, ale nie cały miesiąc przed upływem roku tylko 22 dni… więc postanowili przeciągnąć mnie do końca i naliczyć kolejną opłatę za kolejny rok… więc na do widzenia zabrali mi koło 70zł….
    Jeszcze żadnym kredytem i żadnym kątem nie czułam się tak oszukana.

    Pomocne(7) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  12. Odpowiedz
    piotr 16 listopada 2016 18:59

    Orange finanse firma mało poważna , złożyłem wniosek na kredyt konsolidacyjny i w ciągu jednej minuty dostałem podziękowanie za złożenie wniosku a za następną minutę dostałem informacje że wniosek rozpatrzono negatywnie bo zbyt póżno został wysłany co było kompletną bzdurą bo wniosek w moim imieniu wysłała konsultantka Orange finanse po rozmowie telefonicznej która trwała ok 30 min , zaproponowano mi kartę kredytową na którą musiałbym wpłacać własne środki i oszczędzać na tym jakieś grosze , spłacałem już różne kredyty ale nigdy nie spotkałem się z tak idiotyczną propozycją otrzymania karty na którą musiałbym wpłacać własne pieniądze.Wniosek trafił do kosza bo tylko tam najlepiej pasował.Radze po ewentualne kredyty wybierać się do poważnych banków ,zamiast póżniej żałować podjętych decyzji.

  13. Odpowiedz
    ania 1 sierpnia 2016 12:12

    Doładowałam telefon przez konto Orange finanse przelewem natychmiastowym o 9.15 rano jest 16.00 a komórka niedoładowana choć konto pomniejszone,miałam termin doładowania aby środki zablokowane na telefonie wróciły więc przez Orange mogę stracić niemałą kasę.Infolinia mało kompetentne osoby klepią regułki że mają czas do 24 h a nie znają własnych propozycji – przelewu natychmiastowego.Mąż wypowiedział umowę z tym bankiem 1 lipca br a konto jest dalej niezamknięte.Strefa korzyści -porażka -oferty na kartę gdy wiadomo że karty nie ma,same problemy.Nie polecam wręcz odradzam.

    Dodaj swoją opinie

    Twoja całkowita ocena

     

    Porównaj wybrane konta
    • Total (0)
    Porównaj Teraz
    0