Twisto – co to jest, jak działa i na co uważać?

Twisto to darmowy kredyt odnawialny i zarazem bezpłatna karta płatnicza, która umożliwia bezprowizyjne płatności w dowolnej walucie po korzystnym kursie. Obie usługi przydadzą się m.in. tym, którzy chcą zwiększyć swoją płynność finansową i bezpiecznie kupować w internecie.

Usługi finansowe dostarczają nie tylko banki i firmy od lat związane z tym sektorem typu domy maklerskie, fundusze inwestycyjne czy zakłady ubezpieczeń. Rozwój nowoczesnych technologii sprzyja powstawaniu kolejnych fintechów, czyli firm łączących świat finansów i innowacji. Jednym z takich podmiotów jest Twisto.

Twisto – co to jest?

To czeska spółka, która oferuje usługę odroczoną płatność w transakcjach online (Twisto Pay), kredyt odnawialny (Twisto Free) i kartę Twisto. Plastik jest typu obciążeniowego i umożliwia realizowanie operacji bezgotówkowych w sklepach internetowych i stacjonarnych honorujących plastiki z logo Mastercard.

Na polskim rynku firma działa od września 2018 r. Odroczone płatności Twisto są u nas dostępne w e-sklepach współpracujących z ING Bankiem Śląskim, który ma część udziałów w tym fintechu. Chodzi o ponad 200 sklepów, które wdrożyły bramkę płatniczą imoje, np. Diverse, bileciarz.pl. Jednak na razie nie ma wśród nich największych i najbardziej znanych serwisów zakupowych.

powrót do menu ↑

Jak działa Twisto Free?

Korzystanie z Twisto wymaga pobrania aplikacji na telefon i rejestracji (ale usługa ma również wygodną wersję na komputery stacjonarne). W tym celu należy wykonać przelew weryfikacyjny z już posiadanego konta bankowego.

Tak potwierdza się swoje dane. To zasadnicza zmiana, ponieważ wcześniej czeski fintech wymagał przesyłania skanu dowodu osobistego i wykonywania selfie (obecnie jako opcja).

W ramach Twisto Free można regulować należności do przyznanego limitu. Ten zależy od wartości planowanego zakupu i wyników badania zdolności kredytowej. Jego minimalna wartość wynosi 300 zł i zwiększa się z kolejnymi transakcjami – o ile na czas spłacamy powstałe zadłużenie. Wedle deklaracji spółki maksymalny limit kredytowy może sięgnąć kilku tysięcy złotych.

Wykorzystany kredyt powinniśmy zwrócić do 15. dnia kolejnego miesiąca. Zrobimy to Blikiem lub przelewem. Natomiast odroczona płatność powinna być uregulowana w ciągu 21 dni od zakupu.

By nie zapomnieć o konieczności uregulowania zadłużenia, operator wysyła nam e-maile oraz SMS-y przypominające. W przeciwnym razie jesteśmy obciążani ustawowymi odsetkami za zwłokę (14 proc. w skali roku).

Czym więc Twisto Free różni się od normalnej karty kredytowej? Dalsze korzystanie z usługi wymaga spłaty całości wykorzystanego limitu, a nie tylko części (5 proc. zadłużenia) jak przy kredytówce. Można postarać się o przesunięcie terminu spłaty na następny miesiąc, ale nie w całości, tylko 90 proc. długu. Taka prolongata kosztuje 4,5 zł od każdych 100 zł, czyli dużo.

Łatwo można sobie policzyć, to że jest to oferta mniej korzystna, niż “standardowych” kredytówek (tam oprocentowanie wynosi ok. 10% w skali roku). Jednak w przeciwieństwie do większości kart kredytowych Twisto nie pobiera opłaty rocznej za użytkowanie.

Aplikacja pokazuje każdą transakcję w czasie rzeczywistym i wysyła powiadomienia push po każdej operacji. Płatność można przyporządkować do wcześniej zdefiniowanej kategorii. W ten sposób Twisto ułatwia zarządzanie domowymi finansami. Ponadto po każdym zakupie otrzymujemy mailem potwierdzenie warunków umowy i regulamin usługi, a na koniec dnia – zestawienie wydatków.

Chęć realizacji płatności w sklepach zagranicznych nie wymaga uprzedniego zasilenia rachunku użytkownika walutą, w której zamierza on dokonać transakcji. Ta odbywa się automatycznie.

powrót do menu ↑

Jak działa karta Twisto?

Karta Twisto to jedna z form korzystania z przyznanego finansowania tj. limitu Twisto Free. By ją wyrobić, nie trzeba załączać dokumentów dochodowych. Fintech zweryfikuje nas za to w bazach dłużników.

Wydawane przez Czechów plastiki nie są tłoczone, tylko płaskie. Dostawca nie nanosi na kartę kodu CVV (widoczny tylko w aplikacji) ani miejsca na podpis. To znacznie zwiększa bezpieczeństwo jej użytkowania.

Dodatkowo na standardowym (żółtym) nośniku słabo widać numer karty oraz dane posiadacza, które umieszczane są na rewersie. Ciekawą opcją jest możliwość umieszczenia na awersie swojego pseudonimu.

Uwaga! Karta Twisto nie pozwala na pobieranie gotówki z bankomatów. Tak samo nie da się przelać środków (posiadanego limitu) z konta Twisto na swój rachunek bankowy.
powrót do menu ↑

Opłaty

Z Twisto można korzystać w ramach jednego z dwóch planów taryfowych:

  • Online – bezpłatnie,
  • Space – za 9,99 zł miesięcznie (pierwszy rok za darmo w ramach promocji do 30 listopada).

W ramach pierwszego darmowego planu (Online) można wyrobić tylko kartę wirtualną, którą można płacić za zakupy w internecie.  W ramach drugiego płatnego planu (Space) można wyrobić zwykłą kartę plastikową, którą można też dodać do Google Pay czy Apple Pay.  Nie płaci się także za dostarczenie plastiku, co następuje to w ciągu 10 dni roboczych (przesyłkę przywozi Poczta Polska).

Po zmianach taryfowych użytkownicy planu Online ponoszą koszty przewalutowania płatności zagranicznych. Prowizja wynosi 3 proc. Plus jest taki, że przeliczenie odbywa się po korzystnym kursie Mastercardu.

Funkcja/Rodzaj taryfy Online (0 zł/mies.) Space (9,99 zł/ mies.)
Aplikacja Twisto
Limit kredytowy do 45 dni
Przesunięcie płatności
Karta wirtualna Tylko do zakupów online
Google Pay i Apple Pay
Karta fizyczna
Twisto split
Przewalutowanie płatności zagranicznych +3 proc. prowizji Do 3 tys.zł bez opłat, potem +3 proc. prowizji
Odsetki za opóźnienie
(w skali roku)
11,2% 11,2%
Promocja
Plan Space przez 365 dni za darmo
(trwa do 30 listopada 2021)

Na czym jeszcze zarabia Twisto?

Na prowizjach ponoszonych przez e-sklepy, które dają swoim klientom możliwość skorzystania z odroczonej płatności. Gdy użytkownik wybiera tę opcję, sprzedawca od razu otrzymuje należność od ING Banku Śląskiego. Część tej kwoty trafia do czeskiej spółki.

Poza tym fintech pobiera spore opłaty za przedłużenie terminu spłaty i odsetki za opóźnienie. Dlatego warto pamiętać, aby spłacać powstałe zadłużenie na karcie w terminie.

By otrzymać premię, należy:

  • założyć konto na Twisto za pomocą specjalnego linku promocyjnego,
  • złożyć wniosek o limit Twisto Free wraz z kartą płatniczą Twisto (wirtualną – darmową lub fizyczną – płatną 9,99 zł miesięcznie)
  • zaakceptować regulamin promocji
  • wyrazić i utrzymać zgody marketingowe
  • zawrzeć umowę o limit kredytowy i kartę Umowę zawiera się, wysyłając przelew weryfikacyjny ze swojego konta bankowego. Należy więc zwrócić uwagę na zgodność danych podanych we wniosku i tych na przelewie.

Promocja trwa do wyczerpania limitu 2500 promocyjnych wniosków. Warto więc się pospieszyć.

Pełna analiza promocji została przedstawiona tutaj.[/hide]

powrót do menu ↑

Czy warto?

Twisto może być ciekawym instrumentem płatniczym w naszym portfelu i telefonie. Usługa, która oferuje darmowy kredyt nawet przez 45 dni, przyda się przy zakupach internetowych, gdy nie jesteśmy całkowicie przekonani do transakcji, chcemy przetestować towar (np. przymierzyć odzież) albo po prostu chwilowo brakuje nam środków. Sporą zaletą karty Twisto oraz Twisto Free są transakcje zagraniczne po kursach Mastercard i całkowity brak opłat za użytkowanie przy planie taryfowym Online (nie dotyczy odsetek za opóźnienie i opłat za prolongatę spłaty).

Karta Twisto + Limit odnawialny

7.5 Ocena Łączna
23 opinie
Twisto

8.5Ocena Redakcji
Ocena
8.5
7.3Ocena Użytkowników
Ocena
7.3
ZALETY
  • brak wrażliwych danych na karcie (kod CVV widać tylko w aplikacji)
  • darmowa odroczona płatność
  • kursy Mastercard przy przewalutowaniu
  • brak widoczności limitu Twisto w BIK (nie obciąża zdolności kredytowej)
  • możliwość kategoryzowania operacji zrealizowanych kartą
  • możliwość dodania karty Twisto do portfeli Google Pay i Apple Pay (tylko plan Space)
WADY
  • karta nie realizuje transakcji gotówkowych (nie można wypłacać nią gotówki z bankomatów)
  • brak Twisto Pay w największych i najbardziej znanych e-sklepach
  • bardzo wysoka prowizja za przedłużenie terminu spłaty
Dodaj swoją opinie  |  Zobacz opinie i komentarze

29 opinii
Zobacz wszystkie Najbardziej pomocne Najwyższe oceny Najniższe oceny Dodaj swoją opinie
  1. Odpowiedz
    Lena 30 Wrzesień 2021 10:18

    Przy rejestracji skorzystałam z kodu promocyjnego i zyskałam dodatkowe pieniądze. Płacę z Twisto za wszystkie zakupy i bardzo mi to odpowiada. Dla mnie super opcja.

  2. Odpowiedz
    Żenada 18 Wrzesień 2021 13:18
    Ocena
    20

    Żenada, system przepuszcza kody promocyjne, które są już nieważne. Użytkownik dostaje informacje, że kod działa i zostanie nagrodzony, a obsługa wypina się na klienta. Darujcie sobie nerwów.

    + ZALETY: Coś tam działa.
    - WADY: Konkretną olewka i mimo błędu systemu brak chęci rozwiązania problemu i wyjścia z twarzą.
    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  3. Odpowiedz
    Nicolas 14 Wrzesień 2021 11:47

    Jedyne na co trzeba uważać, to termin spłaty. Ja korzystam z Twisto już od pół roku, co miesiąc mam jakieś zakupy opłacane właśnie ich kartą i wszytko działa tak jak powinno. Spłacam limit w terminie i nic mnie to nie kosztuje. Po dwóch miesiącach korzystania zrezygnowałem z karty kredytowej, bo jej teraz nie potrzebuję.

  4. Odpowiedz
    wersow 26 Sierpień 2021 23:31
    Ocena
    100

    Z odroczonych płatności Twisto korzystam już od dawna, ale konto zarejestrowałem dopiero przed wakacjami. Dało mi to więcej możliwości i płacenie za granią bez dodatkowych prowizji. Ogólnie usługę oceniam bardzo dobrze.

    Pomocne(1) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  5. Odpowiedz
    Basia 24 Sierpień 2021 13:49
    Ocena
    100

    Dla mnie Twisto to bardzo wygodna forma odroczonej płatności, z której korzystam od pół roku. Jestem zarejestrowana, korzystam z pakietu space, mam kartę wirtualną ale też zwykłą. Ze zwykłej w ogóle nie korzystam, bo apka działa super, wszystko mam w telefonie i po każdej płatności od razu powiadomienie i podgląd stanu konta. Jedyna rzecz, o której muszę pamiętać, to termin spłaty do 15 następnego miesiąca, niezależnie od tego, kiedy dokonałam ostatniego zakupu. Po dokonaniu spłaty, limit natychmiast się odnawia.

    + ZALETY: wygoda bezpieczeństwo
    - WADY: na razie brak
    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  6. Odpowiedz
    Elka 8 Sierpień 2021 22:16
    Ocena
    100

    Wszystko działa dokładnie tak jak powinno. Limit dostałam bez problemu, taki jaki chciałam. Wygodne i bezpieczne zakupy i online i w sklepach stacjonarnych. Zawsze spłacam limit do 15 więc zupełnie bez kosztowo.

    + ZALETY: wygodne, bezpieczne płatności,
    Pomocne(3) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  7. Odpowiedz
    SMOGO 4 Sierpień 2021 14:17
    Ocena
    100

    Bardzo super aplikacja, używam od początku kiedy weszli na rynek. Do tego momentu łącznie wydałem z nimi ok 6 tysięcy.

    + ZALETY: - darmowe konto - fajne limity - intuicyjna aplikacja - Twisto Cash - Split
    - WADY: - źle zrobili, że wprowadzili płatny plan.
    Pomocne(1) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  8. Odpowiedz
    tofik 26 Lipiec 2021 20:41
    Ocena
    100

    Łatwiej było dostać limit w Twisto niż kredyt w banku. Dodatkowo limit nie jest widoczny w BIK i nie obciąża zdolności kredytowej. Aplikacja jest przejrzysta i bez problemu mogłem dodać kartę to G-Pay.

    Pomocne(4) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  9. Odpowiedz
    Roma 8 Lipiec 2021 13:25

    Korzystam od dawna i bardzo sobie chwalę. Przy rejestracji skorzystałam z kodu promocyjnego. Opcja płatności odroczonych w czasie jest super korzystna bo pozwala na zakupy nawet wtedy gdy chwilowo gotówki brak. Aplikacja działa ok. Same plusy

  10. Odpowiedz
    Karlik 23 Czerwiec 2021 06:58
    Ocena
    100

    Mi najbardziej odpowiada Twisto z płatności odroczonych. Może obecnie nie współpracuje bezpośrednio ze niektórymi sklepami, ale raz że ich oferta się powiększa stale, a dwa po rejestracji można płacić za zakupy w dowolnym sklepie 🙂 Dzięki temu nie trzeba zwracać uwagi na to, czy sklep ma integrację z systemem odroczonych płatności, czy też nie, a wszystkie odroczone płatności są w jednym miejscu.

    Pomocne(2) Niepomocne(8)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  11. Odpowiedz
    Ramzes 21 Czerwiec 2021 23:14

    Ze wszystkich dostępnych tego typu usług na rynku Twisto działa najlepiej. Warunki mają przejrzyste. Możliwość zakupów bez rejestracji no i z tego co widzę to cały czas pojawiają się jakieś bonusy powitalne.

  12. Odpowiedz
    Ewa 2 Czerwiec 2021 23:24
    Ocena
    100

    Korzystam z Twisto już od dawna. Pierwsza płatnosć zupełnie przypadkowa, potem już zarejestrowałam się i korzystam w pełni. Fajnie bo jest dostępne w wielu sklepach. Odroczenie płatności to dla mnie to bardzo duże udogodnienie w zakupach.

    + ZALETY: odroczenie płatności raty 0 % udogodnienie zakupów
    Pomocne(4) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
    • Odpowiedz
      Kasia 20 Czerwiec 2021 17:26

      Mam pytanie jakie największe kwoty można realizować ? Mam limit 3000 zł , a nie chce przejść płatność za zakup 800 zł czemu może ktoś wie

  13. Odpowiedz
    Wiesiek 30 Maj 2021 21:58
    Ocena
    100

    Dla mnie najważniejsze jest zawsze jak skonstruowane są warunki. Im bardziej czytelne i przejrzyste tym większa szansa, że skorzystam z usługi. W Twisto wszystko jest klarowne bez żadnych haczyków.

    Pomocne(2) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  14. Odpowiedz
    Kama 30 Maj 2021 13:15
    Ocena
    100

    System działa bardzo prosto i bezkosztowo. To jego największa zaleta. Trzeba tylko pamiętać, żeby do 15 dnia kolejnego miesiąca przelać kwotę, którą się wykorzystało w poprzednim miesiącu. Wtedy nie naliczają się żadne opłaty i limit się odnawia. Dla mnie też fajnie i czytelnie działa aplikacja, która na bieżąco pokazuje moje wszystkie wydatki.

    + ZALETY: Bardzo szybka weryfikacja danych Wygoda Szybki dostęp do informacji o stanie wydatków Brak opłat
    Pomocne(2) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  15. Odpowiedz
    Szarlo 16 Kwiecień 2021 08:56
    Ocena
    100

    Twisto to super sprawa, używam od dawna do codziennych płatności. Kiedy robie większy zakup, np. na Allegro – rozkładam za darmoszke na 3 raty i spłacam co miesiąc. Super rozwiązanie jeśli nie chcesz większego wydatku brać na klatę od razu. Do tego zwiększyli mi limit! Polecam

    + ZALETY: Wygoda Darmowe raty 0% Apple Pay Bezpieczeństwo - nie ryzykuje swojej kasy gdy place online
    Pomocne(1) Niepomocne(10)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
    • Odpowiedz
      Kama 30 Maj 2021 13:20

      Zdecydowanie jest to duża wygoda. Nie rozkładałam jeszcze nic na raty, bo dopiero od miesiąca używam i nie przekroczyłam płatności pow. 200 zł. Czekam na kartę, chociaż nie wiem czy będę używać, bo płatność mobilna jest super wygodna!

  16. Odpowiedz
    Miko 12 Kwiecień 2021 20:53
    Ocena
    100

    Korzystam od niedawna, ale na razie jestem bardzo zadowolony. Wprawdzie korzystam z planu darmowego, ale płacę sobie kartą w internecie. Ostatnio nawet mogłem zapłacić w euro.com.pl, a wcześniej nie było takiej możliwości więc spoko.

    Pomocne(3) Niepomocne(3)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  17. Odpowiedz
    Alein 16 Luty 2021 15:35
    Ocena
    90

    ehh wy nie uzywacie jej prawidlowo. jesli zalezy wam na opoznionej splacie, to placicie twisto, a twisto splacacie kredytowka. tak mozecie odroczyc splate dosc dlugo. Nie da sie nia splacic samej siebie, nawet przez posrednikow, jako ze najpierw trzeba uregulowac calosc co miesiac. Nigdy nie mialem z nia klopotow czy dodatkowych oplat. Minus ze deaktywowali fizyczna karte. obecnie limity daja wedlug mnie duze a w BIK nie sprawdzaja.

    + ZALETY: Dla zdyscyplinowanych osob odroczona platosc, a pozniejsza splata kredytowka jest fajna opcja. Polecam polaczyc z curve http://www.curve.app/join#EY5BB3ZE
    - WADY: odebrali fizyczna karte i GPay.
    Pomocne(1) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  18. Odpowiedz
    Jakub 14 Wrzesień 2020 10:24

    Dostałem emaila, w którym zostałem poproszony o uregulowanie rachunku lub skontaktowanie się z Twisto w celu ustalenia warunków spłaty. Postanowiłem się z nimi skontaktować, a niedługo po wyciągnięciu ręki z mojej strony (w celu ustalenia warunków spłaty, tak, jak Twisto proponowało) dostałem informacje o przekazaniu do firmy windykacyjnej.

  19. Odpowiedz
    KK 27 Lipiec 2020 09:39

    Usługa była fajna ale widać za mało kasy wpływało do sakiewki i od września przechodzi się na nowe plany, czyli albo płacisz 10zł miesięcznie i masz dalej to co miałeś, albo nie płacisz i tracisz dostęp do takich rzeczy jak karta fizyczna i google pay, także oferta będzie tragiczna w porównaniu do zwykłej karty kredytowej jak ktoś chce mieć fizyczną kartę i możliwośc płatności google pay. Dlatego pora na rezygnacje z usługi.

  20. Odpowiedz
    Wojciech 18 Czerwiec 2020 13:06
    Ocena
    10

    Nie polecam, usługa wprowadza w błąd – co wiąże się z późniejszymi problemami i złym traktowaniem. Spłata “Nawet do 45 dni za darmo”, “Zapłać za 45 dni” – po 20 dniach dzwonią już z windykacją. Nie polecam!!!

    - WADY: "Usługa, która oferuje darmowy kredyt nawet przez 45 dni" - TO JEST FIKCJA!!!
    Pomocne(30) Niepomocne(19)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  21. Odpowiedz
    Karolkamien828@gmail.com 14 Czerwiec 2020 12:59
    Ocena
    10

    Raz korzystałam z Twisto i było ok. Ale wczoraj i dzisiaj nie mogę dokonać płatności tą metodą. Kod weryfikacyjny nie działa – pokazuje się kominikat że kod jest błędny. Próbowałam go kopiować, wpisywać z ręki, przechodziłam przez formularz wielokrotnie. To dramat bo nie można dokonać zakupu. Potem sklep powie ze klient nie dokonał płatności i towar w międzyczasie się wyprzedał :/

    + ZALETY: Czasem dziala
    - WADY: Czasem nie działa
    Pomocne(5) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  22. Odpowiedz
    Martyna 2 Czerwiec 2020 22:29
    Ocena
    10

    Nie polecam. Brak pomocy z ich strony.

    Pomocne(10) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  23. Odpowiedz
    Martyna 2 Czerwiec 2020 22:06
    Ocena
    10

    Pierwsze zamówienie w sklepie internetowym złożyłam bez konta w Twisto,transkacja przebiegła bez problemów, po jakimś czasie utworzyłam konto i wtedy zaczęły się problemy. W trakcie trwania umowy złożyłam ok 5 zamówień gdzie płatność wybrałam twisto. Na moim koncie nie było widać żadnego z tych zamówień /śmieszne jest to że zaciągnęło się tylko zamówienie które było złożone przed założeniem konta/.Kontaktowalam się z nimi. Odpowiedzi przychodziły po paru dniach i zero rezultatów. Obwiniali mnie,że podałam zły email mimo ze posługuje się tylko jednym. Później obwiniali sklepy,w których składałam zamówienie,że to u nich jest bałagan i do nich powinnam zgłosić problem. Nie umieli mi pomóc. Żenada
    Postanowiłam zamknąć konto. Po jakimś czasie chciałam znów złożyć zamówienie bez konta. Otrzymałam info że nie mogę bo…zamknelam konto. Wyjaśniłam cała sytuacje a doradca mi odpisał że niestety ale nie może mi pomóc bo konto mam zamknięte i nic nie widać.
    Chciałam założyć konto z innego emaila i nie przeszłam weryfikacji. Szczerze. Jedna wielka fikcja. Mają dostęp do wszystkiego a nie potrafią w niczym pomóc. Jeśli pojawia się problem to nie potrafią go rozwiązać.
    Niestety,ale nie polecam.

    + ZALETY: Brak
    - WADY: Mnóstwo wad
    Pomocne(14) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  24. Odpowiedz
    Twisto ok 8 Marzec 2020 12:58
    Ocena
    100

    Kursy wymiany walut podczas płatności są tam bardzo dobre. Liczę, że Twisto będzie się na polskim rynku szybko rozwijać, bo korzystam na bieżąco i na prawdę, jest bardzo dobrze;)

    Pomocne(1) Niepomocne(6)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  25. Odpowiedz
    Maroon 17 Styczeń 2020 15:50
    Ocena
    100

    witam.

    jak dokładnie działa ten przyznany limit w Twisto Free?

    Mogę nim obracać przez 30 dni (od dnia przyznania limitu) plus 15 dni czas na zwrot środków, czy też od każdego pierwszego do ostatniego dnia miesiąca plus 15 dni czy tylko przez 15 dni?

    Jak to jest wytłumaczy mi to ktoś precezyjnie?

    Pomocne(0) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
    • Odpowiedz
      greg 27 Styczeń 2020 15:58

      Z limitu korzystasz przez miesiąc kalendarzowy.
      1-go dnia następnego miesiąca przychodzi do ciebie wyciąg z terminem zapłaty na 15-go.
      i w tym terminie trzeba ten limit spłacić.

      • Odpowiedz
        Agata 31 Marzec 2020 23:36

        A powiedz mi, to działa jak np limit odnawialny w koncie? Czyli jak wykorzystam np 500 zł z tej karty twisto, a potem przeleje na ta kartę 500 zł, to limit odnawia mi się k ta kwotę i znowu mam 500 zł do dyspozycji?

Dodaj swoją opinie

Twoja całkowita ocena

 

Porównaj wybrane konta
  • Porównywarka lokat (0)
  • Porównywarka kont osobistych (0)
  • (0)
Porównaj Teraz
0