Konto dla Ciebie

Sprawdź
+ 300 zł premii i 2,5% na KO
13 dni do końca promocji
Dodaj do porównywarki
Aktualizacja - 2019.07.01

Jakie konto założyć w Credit Agricole? Co się bardziej opłaca? Czy są jakieś ukryte opłaty? Zobacz opinie użytkowników i nasza recenzję.

Konkurencja pomiędzy bankami walczącymi o każdego klienta jest obecnie dość duża. Nie dziwi zatem fakt, że starają się one tworzyć produkty, które nie tylko przyciągną uwagę, ale też przekonają niezdecydowanych do skorzystania z ich oferty. A do grupy kuszących ofert tego typu, dołączyło Konto dla Ciebie – czyli nowa propozycja banku Credit Agricole.

Opłaty

Konto dla Ciebie Credit Agricole jest atrakcyjne z dwóch powodów: po pierwsze ma opłaty dostosowane do danej grupy wiekowej (im klient młodszy tym mniej musi płacić/łatwiej uzyskać zwolnienie), po drugie kusi szeregiem dodatkowych usług i bonusów.

Bank podzielił swoją ofertę Konta dla Ciebie na 4 warianty:

  • Konto dla Ciebie (standardowe),
  • Konto VIP – dla klientów VIP,
  • Konto MOVE – dla młodych mających od 18 do 27 lat,
  • Konto GO – dla nastolatków od 13 do 18 lat.

Propozycje różnią się od siebie kwotami opłat za poszczególne usługi.

Szczegółowe porównanie opłat i prowizji standardowego Konta dla Ciebie:

Tabela opłat i prowizji

Nazwa banku
Credit Agricole
Nazwa
Konto dla Ciebie
Przeznaczenie konta
Konto osobiste dla osób od 18 roku życia
Prowadzenie konta
7 zł lub 0 zł
Przelew przez internet
0 zł
Przelew w oddziale
10 zł
Wydanie karty
0 zł
Użytkowanie karty
9 zł lub 0 zł
Zwolnienie z opłaty za kartę
wpływ na konto min. 1000zł/miesiąc i dokonanie min. 1 transakcji kartą lub BLIK w miesiącu
Darmowe bankomaty
Credit Agricole

wszystkie w Polsce (wpływ min. 1000 zł na miesiąc oraz min. 1 transakcja kartą lub BLIK w miesiącu)
Wypłaty z pozostałych bankomatów w Polsce
0 zł - wszystkie w Polsce (warunek: wpływ na konto min. 1000zł/miesiąc oraz dokonanie min. 1 transakcji kartą w miesiącu)

W przypadku braku spełnienia powyższego warunku:
5 zł - pozostałe
Wypłaty z bankomatów za granicą
10 zł
Wpłata gotówki w oddziale / wpłatomacie
0 zł
Konto oszczędnościowe
Rachunek Oszczędzam z oprocentowaniem do 2,5% dla nowych środków
Konto walutowe
EUR, USD, GBP

 

Klientów z pewnością ucieszy fakt, że Credit Agricole jasno i wyraźnie zaznacza w jakich przypadkach Konto Dla Ciebie jest darmowe.

Warunki są dwa:

  • po pierwsze, każdego miesiąca na nasze konto musi wpłynąć co najmniej 1000 zł (i nie musi być to wynagrodzenie, ale nawet zwykły przelew środków)
  • po drugie, w ciągu tego samego miesiąca musimy wykonać jedną transakcję kartą lub BLIK na dowolną kwotę.

Co zyskujemy w zamian? Zupełnie darmowe prowadzenie konta oraz brak opłat za kartę oraz wypłatę gotówki z wszystkich bankomatów w Polsce.

A co jeśli nie spełnimy wyżej wymienionych warunków?

Wówczas, prowadzenie konta wyniesie nas 7 zł za miesiąc, opłata za używanie karty to 9 zł, a wypłaty gotówki z bankomatów w kraju, poza placówkami banku, będą nas kosztować 5 zł. Wciąż zupełnie za darmo możemy jednak wykonywać przelewy przy pomocy serwisu internetowego lub aplikacji Credit Agricole.

Bankowość internetowa i aplikacje mobilne

Aby ułatwić swoim klientom zarządzanie finansami, Credit Agricole przygotował specjalne systemy umożliwiające bezpieczne i wygodne korzystanie z usług bankowych w ramach bankowości elektronicznej. Należą do nich:

  • Serwis internetowy CA24 – w pełni funkcjonalny system bankowości internetowej, umożliwiający m.in. wykonywanie bezpłatnych przelewów i zleceń stałych, doładowanie telefonu oraz dostęp do wyciągów elektronicznych;
  • Serwis mobilny CA24 – czytelna i intuicyjna aplikacja działająca w systemie iOS, Android i Windows Phone;
  • Serwis telefoniczny CA24 – profesjonalne Contact Center.
powrót do menu ↑

3% do 50 tys zł

Dla osób decydujących się na otwarcie Konta dla Ciebie, Credit Agricole ma również ofertę konta oszczędnościowego ze specjalnym oprocentowaniem – Rachunek Oszczędzam 3%. Dzięki temu, możemy otrzymać 3% w skali roku dla kwoty do 50 tysięcy złotych.

Wysokie oprocentowanie obowiązuje przez 4 miesiące od daty otwarcia konta, a kapitalizacja odsetek następuje co kwartał. Pieniądze zgromadzone na koncie oszczędnościowym możemy bezpłatnie wycofać raz w miesiącu.

powrót do menu ↑

Promocja 200 zł za przeniesienie konta

Promocja „Letnie korzyści Z Kontem  dla Ciebie 2019” jest skierowana do wszystkich nowych klientów banku, którzy założą Konto dla Ciebie w Credit Agricole do 31.08.2019 r.

1

100 lub 200 złotych za przeniesienie konta

Aby skorzystać z tej możliwości, należy złożyć wniosek o przeniesienie naszego konta do Credit Agricole oraz deklarację przelewu wynagrodzenia na nasze nowe konto.

Dodatkowo, musimy zapewnić 3 miesięczne wpływy na konto.

W przypadku, gdy będą one wynosiły co najmniej 1000 zł, otrzymamy 100 zł premii. Jeśli natomiast na nasze konto będzie wpływało co najmniej 3000 zł, premia wyniesie 300 zł.

Zobacz szczegóły promocji powrót do menu ↑

CAsaver

Credit Agricole przygotował także dla swoich klientów atrakcyjne rabaty przy płatnościach kartą płatniczą – tzw. Klub Rabatowy oraz unikalną usługę CAsaver, dzięki której możliwe jest zaokrąglenie wydatków, za które się płaci (zaokrąglone środki trafią później na rachunek oszczędnościowy).

powrót do menu ↑

Zalety i wady

Niewątpliwą zaletą konta dla Ciebie w Credit Agricole jest możliwość zwolnienia z głównych opłat przy regularnym zasilaniu go kwotą 1000 zł i dokonywaniu min. 1 transakcji bezgotówkowej w miesiącu. Dzięki tego typu polityce, klienci z góry mogą założyć, ile w przeciągu miesiąca stracą pieniędzy na obsługę bankową.

Jasne zasady przedstawione przez Credit Agricole sprawiają, że oferta Konta dla Ciebie wydaje się być dość atrakcyjna. Klienci z góry wiedzą, jakie warunki muszą spełnić, aby korzystać z darmowego konta oraz poszczególnych premii oferowanych im przez bank. Zdecydowanie warto pochylić się zatem nad propozycją Credit Agricole i przeanalizować ją pod kątem naszych indywidualnych potrzeb.

Do pozostałych zalet można zaliczyć m.in.:

  • 200 zł premii dla nowych klientów za przeniesienie konta,
  • 3% do 50 tys zł na 4 miesiące na Rachunku Oszczędzam
  • bardzo wygodną bankowość elektroniczną. W zależności od życzenia klienta, możliwe jest skorzystanie z profesjonalnej infolinii, solidnie skonstruowanej strony internetowej lub funkcjonalnej aplikacji mobilnej;
  • ciekawy zestaw usług dodatkowych oraz możliwości oszczędzania (CAsaver).

Konto dla Ciebie Credit Agricole może być świetną alternatywną dla tych, którzy poszukują banku stabilnego i solidnego, a jednocześnie nowoczesnego i mobilnego. Warto jednak pamiętać o tym, że Credit Agricole ma stosunkowo duże opłaty obejmujące bankowość międzynarodową – za wypłatę w zagranicznych bankomatach lub przelewy zagraniczne trzeba zapłacić.

Konto oferuje dostęp do usługi “Oszczędzam na okrągło” polegającej na zaokrąglaniu w górę wszystkich transakcji bezgotówkowych wykonanych kartą płatniczą do konta.
Środki z zaokrąglenia są przekazywane (bez dodatkowych opłat) na korzystanie oprocentowany, wybrany przez Ciebie Rachunek Oszczędzam.

Konto dla Ciebie

PROMOCJA: Letnie Korzyści z Kontem dla Ciebie

+ 300 zł premii i 2,5% na KO
13 dni do końca promocji

Wszystkich użytkowników prosimy o opinie o Credit Agricole. Czy konta bankowe Credit Agricole są godne polecenia? A może zauważyliście jakie dodatkowe opłaty lub haczyki? Prosimy o wasze komentarze i oceny poniżej.

5 Ocena Łączna
13 opinie
Konto dla Ciebie

7.3Ocena Redakcji
Wysokość opłat
7.5
Bankowość internetowa i mobilna
8
Dodatkowe korzyści
6.5
3.5Ocena Użytkowników
Wysokość opłat
3.7
Bankowość internetowa i mobilna
4.3
Dodatkowe korzyści
2.7
Dodaj swoją opinie  |  Zobacz opinie i komentarze

Tags:

13 opinii
Zobacz wszystkie Najbardziej pomocne Najwyższe oceny Najniższe oceny Dodaj swoją opinie
  1. Odpowiedz
    Bartek 20 Lipiec 2019 13:20
    0.3
    Wysokość opłat
    10
    Bankowość internetowa i mobilna
    10
    Dodatkowe korzyści
    0

    Posiadam konto premium i zdecydowanie NIE polecam, fatalna obsługa klienta, praktycznie brak możliwości skorzystania z infolinii, w ostatnim tygodni próbowałem dodzwonić się kilkakrotnie w sprawie karty kredytowej i tylko raz to się udało, pani obiecała skontaktować się z osobą obsługującą karty i oddzwonić w ciągu 3 godzin. Czekam już 4 dni. Kilkakrotnie próbowałem się dodzwonić ponownie i byłem rozłączany nawet po 30 minutach oczekiwania w kolejce. Masakra

    - WADY: Fatalna obsługa, praktycznie brak możliwości dodzwonienia się na infolinię nawet posiadając konto premium
    Pomocne(1) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  2. Odpowiedz
    Piotrek 26 Marzec 2019 21:36
    3.65
    Wysokość opłat
    80
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    60

    Coś wam pokażę, złozyłem konto w marcu 2019r, na stronie głównej banku jest taki zapis
    Podstawowe informacje o koncie:
    0 zł za prowadzenie konta
    0 zł za kartę wielowalutową do konta
    0 zł za wypłaty gotówki ze wszystkich bankomatów w Polsce
    Powyższe trzy warunki obowiązują, jeżeli co miesiąc na Twoje konto wpłynie minimum 1 000 zł i wykonasz 1 płatność kartą lub BLIK. poczytałem , przesłałem sobie ponad 1000zł zapłaciłem kartą, raz, drugi czyli spełniłem warunki banku, patrzę za jakiś czas a tu bach 5zł potrącono pozniej znowu 5 zł (za wybranie gotówki z bankomatu obcego) mysle jaki grzyb co jest grane? miało być za 0 zł złozyłem reklamacje i mam odpowiedz kuriozum ,cyt ”zgodnie z Tabelą Opłat i Prowizji warunkiem do zwolnienia z opłaty za wypłatę z bankomatów jest zapewnienie wpływu
    w poprzednim miesiącu kalendarzowym w wysokości min. 1000zł i zapewnienie co najmniej jednej transakcji bezgotówkowej.
    Założył Pan konto 12 marca, więc ten warunek nie mógł zostać spełniony.” reasumując, bank pobierze mi prowizje za każde wybranie gotówki z bankomatu, ściągnie opłatę za konto, bo….. w lutym- jak jeszcze nie miałem konta nie spełniłem wymogów banku 🙂 jak myślicie strzygą nas w żywe oczy??

    + ZALETY: Fajna i funkcjonalna apk-a
    - WADY: Obsługa zdalna czyli reklamacje etc na poziomie innych banków nastawionych na żyłowanie klientów.
    Pomocne(15) Niepomocne(6)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  3. Odpowiedz
    dibros 4 Maj 2018 01:26
    4.3
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    60

    Z bankiem Credit Agricole związany jestem od czterech lat, wcześniej korzystałem z GetinBanku (stara sprawa, można powiedzieć od 2000r) oraz PKO. We wszystkich wymienionych prowadziłem rachunki podstawowe tzw. ROR. Jest to pierwszy bank z którego jestem naprawdę zadowolony. Pełen profesjonalizm i niezawodność jeśli chodzi o stronę techniczną (CA24, serwis telef.) oraz kulturę obsługi w oddziałach w moim mieście. Sporadycznie, gdy się zagapię, zapłacę te 7zł ale z tym bankiem czuję się pewnie -będąc w każdej “dziurze” swobodnie korzystam z bankomatów zaś stan konta CAsaver często mile zaskakuje. Tylko te zaokrąglenia do wielokrotności 5zł powodują zabawne dokupowanie jakiś batoników. Ja śmiało POLECAM dla “szarego człowieka”.

    + ZALETY: Klub Rabatowy
    Pomocne(5) Niepomocne(4)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  4. Odpowiedz
    aga 1 Maj 2017 23:18
    2.5
    Wysokość opłat
    60
    Bankowość internetowa i mobilna
    50
    Dodatkowe korzyści
    40

    Jestem upoważniona do męża konta a nie mogę założyć konta online.Mój mąż musi zgłosić się osobiście w banku i nie pomogło tłumaczenie że nie da rady bo jest schorowany i nie jest w stanie.Pytam po co mi to upoważnienie?

    Pomocne(3) Niepomocne(3)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  5. Odpowiedz
    jaro 24 Kwiecień 2017 22:00
    1.5
    Wysokość opłat
    40
    Bankowość internetowa i mobilna
    40
    Dodatkowe korzyści
    10

    Najdrozszy bank w jakim mialem konto, po pierwsze co miesiac 5 zł za uzytkowanie, po drugie ten ich bezplatny bankomat istnieje tylko w teorii, bo w moim 20 tys miasteczku nie mam zadnego bankomatu obslugujacego ten bank, wszystko platne tj 7zł plus jakis tam procent od wysokosci sumy, wiec wyplacajac 300zł mozemy zaplacic nawet kilkanascie zlotych prowizji, po trzecie skoro nie ma ich bankomatu to o samym punkcie obslugi w poblizu nie ma co marzyć, wiec aby wplacic lub bezplatnie wyplacic pieniadze musze jechac ok 20km do centrum ponad 300tys miasta. Konto mam od 2004r i od nowego roku się z nim żegnam, a zmiany w regulaminie i oprocentowaniu przysylają na maila kilka razy w miesiącu, tak aby czlowiek sie nie polapał, już nawet tego nie czytam. Odradzam, nie wiem jak jest obecnie w innych bankach, ale gorzej byc na pewno nie moze.

    Pomocne(2) Niepomocne(11)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  6. Odpowiedz
    Markos 24 Luty 2017 19:19
    2.5
    Wysokość opłat
    50
    Bankowość internetowa i mobilna
    50
    Dodatkowe korzyści
    50

    Witam,

    przymierzam się do założenia konta osobistego w credit agricole. Jakie macie opinie o tym banku i tym koncie?
    Zależy mi na koncie z darmowymi przelewami i przyzwoitym oprocentowaniu.
    Dodam, że mam kredytówkę w ca i kredyt mieszkaniowy tamże.

    Pomocne(7) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  7. Odpowiedz
    jerzy 12 Luty 2017 21:55
    1
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    20
    Dodatkowe korzyści
    20

    Witam.
    Klientem Banku jestem od 2003r.(dawny Lukas) potwierdzam wcześniejsze opinie-Bank co chwilę zmienia regulamin, opłaty coraz większe. Dziwi mnie trochę jedna rzecz: rozumiem zachęcanie nowych kentów ciekawymi ofertami, nie rozumiem brak ciekawych ofert dla stałych klientów! Widocznie nie zależy im na zatrzymaniu klienta. I dlatego oszę się z zamiarem zmiany Banku. muszę tylko pozamykać sprawy.

    Pomocne(2) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  8. Odpowiedz
    krzysztof 3 Styczeń 2017 06:50
    0.5
    Wysokość opłat
    10
    Bankowość internetowa i mobilna
    10
    Dodatkowe korzyści
    10

    nie mogę polecić.
    jestem klientem od 2002 roku (jeszcze Lukas)
    dziś bank lojalność i staż ma w głębokim poważaniu.
    ciągłe próby wyłudzania pieniędzy pod różnymi pretekstami oczywiście poparte zmianami regulaminu. Wszystkie swoje środki już od dawna przekierowałem do innych banków. aktualnie jestem w trakcie zamykania konta.
    Najbardziej ciekawi mnie w tej polityce to że dla nowych klientów są korzystne warunki, a dla aktualnych… – przecież są – Dyrektorom od marketingu zdrowia życzę!!!

    Pomocne(5) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  9. Odpowiedz
    Tomas 24 Maj 2016 15:15
    1.15
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    40
    Dodatkowe korzyści
    10

    Ogólnie, do póki konto w CA było podstawowym i były wpływy od pracodawcy+ wykonywane regularnie płatności kartą, nie miałem opłat. Teraz, prowadzenie konta 6 zł, użytkowanie karty 5. Druga sprawa to jakość wykonania kart debetowych. Po roku użytkowania zaczynam mieć ze swoją problem. Ostatnio przy próbie zapłaty, Pani w kasie poinformowała mnie, że mam brak środków. Jako że miałem możliwość odpalenia na tablecie konta, wiedziałem że tak nie jest, to podjąłem jeszcze 2 próby. Niestety. Nie udało się. Na szczęście dojechała do mnie żona ze swoją kartą do tego samego konta ( znacznie nowsza) i udało się nią zapłacić. Dodam, że karta z portfela jest wyciągana jedynie w momencie potrzeby jej użycia. Nie jest noszona sama w spodniach, więc o zniszczeniu karty poprzez nieszanowanie jej nie ma mowy. Po prostu jest wykonana z kiepskich materiałów.

    Pomocne(1) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  10. Odpowiedz
    Darko 12 Kwiecień 2016 13:48
    1.5
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    10

    Wiele lat korzystałem z konta w Lukasbanku i z grubsza było wszystko ok. Po przejęciu przez Francuzów też na początku było normalnie, aż tu patrzę w tym miesiącu że naliczyli mi za prowadzenie konta 25 zł. Miałem to konto za darmo z uwagi na wpływy przekraczające 3000 zł. teraz by mieć je za darmo musiał bym generować obroty na koncie powyżej 10 000 zł. Różne bzdetne informacje potrafili przysłać pocztą do domu ale informację o podniesieniu opłat już nie. Oczywiście mógł bym generować sztucznie ruch na koncie i uzyskać obroty 10k zł. ale tak mnie zdenerwowało to zdzierstwo, że właśnie założyłem przez internet konto w innym banku, a po obiedzie jadę dać wymówienie. Ten bank trafia na moją czarną listę banków z którymi nie chcę mieć nic do czynienie.

    Pomocne(3) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  11. Odpowiedz
    Leszek 12 Luty 2014 15:45
    2
    Wysokość opłat
    30
    Bankowość internetowa i mobilna
    50
    Dodatkowe korzyści
    40

    W lukasie oraz w w tym agricole…. (trudno nawet wpisać stronę www.) do sierpnia 2013r. konto było darmowe przy spełnieniu określonych, minimalnych wymagań – stan konta, korzystanie z tokena i karty bankomatowej. Aktualnie przewróciło im się w głowach: nie ważne ile masz na koncie, nie ważne ile wydajesz miesięcznie płacąc kartą oraz korzystając z tokena – PŁAĆ IM ZA SAM FAKT ŻE OBRACAJĄ TWOIMI PIENIĘDZMI. To jest albo nieporozumienie (mówiąc bardzo delikatnie), albo zwykłe chamstwo czyli ordynarne wykorzystywanie każdego z nas w istniejącym systemie politycznym. NIE DAJMY SIĘ. NIKT NAS NIE ZMUSZA PRAWNIE DO KORZYSTANIA Z ICH KONTA.

    Pomocne(1) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  12. Odpowiedz
    pioczel 20 Styczeń 2014 16:20
    1.5
    Wysokość opłat
    30
    Bankowość internetowa i mobilna
    30
    Dodatkowe korzyści
    30

    po kilkunastu latach korzystania oczywiście jeszcze lukas ,zamykam ten syf 20.01.2014,są inne zdecydowanie lepsze banki które nie naliczją dziwnych opłat ,tokeny sreny ,płatne karty ,CA ma już chyba najdroższe kredyty na rynku-czasami człowiek jest zmuszony wziąść parę tysiaków a tu zonk bo ubezpieczenie ,srenia ,drogie prowizje itp

    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  13. Odpowiedz
    leszek 20 Kwiecień 2013 16:04
    1.15
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    30
    Dodatkowe korzyści
    20

    Mam konto od 14 lat. Założyłem jeszcze w Lukas banku. Średnio na koncie mam 15 tys.zł. Wykonuję stałe przelewy na kwotę ca. 1,8 tys.zł miesięcznie oraz płacę kartą za minimum 900 zł. miesięcznie. Mają stałe wpływy na konto ca.5 tys. zł. Konto nie jest oprocentowane. MAŁO IM TEGO. Cały czas zarabiają, ale jeszcze im mało. Przedstawione nowe warunki od sierpnia 2013r. są dla mnie poniżające. NIE BĘDĘ PŁACIŁ IM HARACZU – REZYGNUJĘ Z ICH USŁUG !!!!. Nie radzę nikomu korzystać z ich warunków.

    Pomocne(3) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz

    Dodaj swoją opinie

    Twoja całkowita ocena

     

    Porównaj wybrane konta
    • Total (0)
    Porównaj Teraz
    0