Citi Priority

Dodaj do porównywarki
Aktualizacja - 2020.05.06

Czy warto założyć konto Citi Priority w CitiBank Handlowy? Jak uniknąć opłat i skorzystać z podwyższonego oprocentowania?  Nasza analiza i opinie klientów.

Konto Citi Priority Banku Handlowego przypadnie do gustu osobom zamożnym lub dobrze zarabiającym. Nie dość, że mogą nie płacić za jego utrzymanie, to jeszcze mają możliwość zarobienia kilkuset złotych w ramach atrakcyjnego programu premiowego.

Konto Citi Priority to jeden z czterech ROR-ów oferowanych przez Citi Handlowy i na tle pozostałych jest chyba najbardziej promowany. Bank często organizuje promocje z nim związane.

Z założenia jest to rachunek premium klasy średniej. Oznacza to, że instytucja zarządzana przez Sławomira Sikorę adresuje go do osób dysponujących sporymi aktywami lub zarabiających powyżej średniej krajowej, która wynosi 5000 zł brutto.

Opłaty

Konto Citi Priority to oferta przeznaczona dla klientów, którzy mają spore aktywa i będą często korzystać z dodatkowych usług oferowanych przez bank. Tabela opłat i prowizji Citi Priority, wygląda następująco:

Tabela opłat i prowizji

Nazwa banku
CitiBank Handlowy
Nazwa
Citi Priority
Przeznaczenie konta
Konto osobiste dla osób od 18 roku życia
Prowadzenie konta
0 zł / 30 zł
Zwolnienie z opłaty za prowadzenie
miesięczne saldo większe niż 30 000 zł LUB wpływy na Konto min. 5 000 zł
Przelew przez internet
0 zł
Przelew w oddziale
8 zł
Wydanie karty
0 zł
Użytkowanie karty
0 zł
Zwolnienie z opłaty za kartę
karta bezwarunkowo darmowa
Darmowe bankomaty
wszystkie w Polsce
Wypłaty z pozostałych bankomatów w Polsce
0 zł
Wypłaty z bankomatów za granicą
0 zł
Wpłata gotówki w oddziale / wpłatomacie
0 zł
Konto oszczędnościowe
Konto SuperOszczędnościowe z oprocentowaniem do 1,5%
Konto walutowe
EUR, USD, GBP, CHF

Citi Priority jest warunkowo darmowym kontem osobistym. Posiadacz nie zapłaci 30 zł za prowadzenie rachunku, jeśli spełni jeden z dwóch warunków:

  • Średnie miesięczne saldo w wysokości 30 tys. zł (liczą się środki na ROR-ze, rachunkach oszczędnościowych, lokatach, inwestycjach i ubezpieczeniach),

  • Wpływy min. 5 tys. zł na miesiąc.

Z pozostałych usług pakietu Citi Priority klient korzysta bez opłat. Dotyczy to również m.in. kont walutowych i wypłat z bankomatów zagranicznych (z tym że uniknięcie kosztów przewalutowania możliwe jest tylko w razie podłączenia karty do odpowiedniego rachunku walutowego). Wyjątek stanowią przelewy zlecane w oddziale.

Uwaga! Klienci posiadający Konto SuperOszczędnościowe muszą uważać na 15-zł opłatą za prowadzenie tego rachunku. Bank nalicza ją, jeśli na ROR nie wpłynie wynagrodzenie w wysokości min. 3 tys. zł.

Ile kosztuje karta do konta?

Z momentem założenia konta klienci otrzymują granatową wypukłą kartę debetową MasterCardPayPass, która w widoczny sposób odróżnia się jakością wykonania od standardowych kart znajdujących się w ofercie innych banków. Nie jest to jednak najważniejsze. Najistotniejszym walorem jest brak jakichkolwiek opłat za pobieranie gotówki z wszystkich bankomatów w kraju i za granicą. Nie dziwi również fakt, że darmowa pozostaje możliwość zmiany kodu PIN, zarówno przez internet jak i przez telefon, o ile aktywowaliśmy wcześniej usługę Citphone.

Citi Priority jako rachunek wspólny

Citi Priority może być prowadzone jako rachunek wspólny. Wówczas podlega ono takim samym zasadom jak konto indywidualne.

Oznacza to, że współposiadacze zostaną obciążeni opłatą za prowadzenie konta, jeśli w danym miesiącu nie zasilą go odpowiednią kwotą (w sumie 5 tys. zł) i nie będą korzystać z produktu kredytowego bądź nie utrzymają średniomiesięcznego salda w wysokości 30 tys. zł. Przy czym wysokość wpływów oraz saldo liczone są łącznie dla obu współposiadaczy, a nie dla każdego oddzielnie. Zatem obaj muszą łącznie wpłacić 5 tys. zł lub utrzymać na rachunkach 30 tys. zł.

powrót do menu ↑

Promocje kart kredytowych

Na potrzeby poprzedniej promocji musimy też wyrobić kartę kredytową, np. darmową Citi Simplicity. Dodatkowo możemy zgarnąć za to 200-zł bon do wykorzystania np. na Allegro lub w Biedronce.

By zdobyć premię za kredytówkę, musimy wydać nią w trzy miesiące łącznie 1500 zł i raz zalogować się do bankowości internetowej bądź aplikacji mobilnej.

Warunki promocji nie są specjalnie trudne do spełnienia, a nagroda powinna przypaść do gustu większości użytkowników. Do tego da się uniknąć kosztów posiadania karty kredytowej.

Więcej o promocjach kart kredytowych piszemy tutaj:

Z Kategorii: Najlepsze promocje kart kredytowych
powrót do menu ↑

Citibank Online

Bankowość internetowa Banku Handlowego umożliwia użytkownikowi zdalne zarządzanie swoimi finansami i wykonanie najważniejszych operacji finansowych bez konieczności odwiedzania oddziału. System działa na każdym urządzeniu, ponieważ powstał w technologii RWD.

Najważniejsze funkcje Citibank Online to:

  • zlecanie przelewów,

  • sprawdzanie historii operacji do pięciu lat wstecz,

  • zmiana PIN-u,

  • przepinanie karty między kontami (karta debetowa Citi ma co prawda funkcję wielowalutowości, ale sama nie rozpoznaje waluty transakcji, dlatego wymaga ręcznego podłączenia jej do odpowiedniego rachunku),

  • założenie lokaty, otwarcie konta oszczędnościowego i walutowego,

  • aktywacja nowego produktu,

  • zakup doładowania do telefonu.

powrót do menu ↑

Citi Mobile

Aplikacja mobilna Banku Handlowego została wyposażona w standardowe funkcjonalności. Można ją pobrać na smartfon i tablet pracujący z systemem iOS lub Android. Najważniejsze funkcje Citi Mobile, która otrzymała od użytkowników trzy gwiazdki w sklepie Google Play, to:

  • sprawdzanie salda i transakcji,

  • wykonywanie przelewów, w tym transferów natychmiastowych,

  • wyszukiwarka bankomatów i placówek Citi,

  • spłata karty kredytowej,

  • wykonanie przelewu z kodu QR (rozwiązanie typu skanuj i płać, tutaj nazwane Fotokasą).

Aplikacja umożliwia logowanie przyciskiem palca na urządzeniach wyposażonych w opcję TouchID.

powrót do menu ↑

Zakładanie konta

Konto Citi Priority mogą otworzyć tylko te osoby, które mają ukończone 18 lat i posiadają obywatelstwo polskie i dowód osobisty.

Konto można założyć online przez internet, wystarczy wypełnić formularz dostępny na stronie Citibanku.

Umowę można podpisać za pośrednictwem kuriera. PIN do karty ustalamy samodzielnie, natomiast PIN do usług bankowości elektronicznej otrzymujemymy sms-em.

Wymagana jest także rejestracja w bankowości internetowej. By to zrobić, trzeba posłużyć się numerem nowo otwartego rachunku albo innego produktu (karty, pożyczki, kredytu).

Jeśli konto otwieramy w placówce, kartę płatniczą dostajemy od ręki. W opcji z kurierem plastik otrzymujemy po odesłaniu umowy.

powrót do menu ↑

Zalety i wady

Konto Citi Priority banku Citi Handlowy jest rachunkiem dla osób średnio zamożnych. Trzeba mieć spore oszczędności (30 tys. zł) lub sporo zarabiać (5 tys. zł), by nie płacić za jego prowadzenie. Jednak w zamian można za darmo korzystać z pakietu podstawowych usług, w tym bezprowizyjnych wypłat z bankomatów na całym świecie.

ROR w Banku Handlowym na pewno przyda się tym, którzy dużo i często podróżują za granicę albo zaopatrują się w zagranicznych e-sklepach. Mogą bowiem za darmo pobierać środki z maszyn zagranicznych, nie płacić za konta walutowe i unikać kosztów przewalutowania transakcji wykonanych poza Polską.

Co, jeśli nie mamy karty kredytowej Citibanku? Wystarczy taką wyrobić, korzystając przy okazji z jednej z promocji i zyskując na przykład np. bon 200 zł na Allegro lub do Biedronki.

W branży bankowej instytucja zarządzana przez Sławomira Sikorę należy do najintensywniej promujących sprzedaż kart kredytowych i mających najlepsze promocje.

Konto Citi Priority

6 Ocena Łączna
17 opinie
Konto Citi Priority

7.7Ocena Redakcji
Wysokość opłat
6.5
Bankowość internetowa i mobilna
7
Dodatkowe korzyści
9.5
5.1Ocena Użytkowników
Wysokość opłat
4.4
Bankowość internetowa i mobilna
6.8
Dodatkowe korzyści
4.2
ZALETY
  • możliwość uniknięcia opłaty za konto,
  • darmowa karta, bankomaty na całym świecie,
  • atrakcyjne promocje kart kredytowych
Dodaj swoją opinie  |  Zobacz opinie i komentarze
22 opinie
Zobacz wszystkie Najbardziej pomocne Najwyższe oceny Najniższe oceny Dodaj swoją opinie
  1. Odpowiedz
    Jar 11 Sierpień 2020 10:42
    1
    Wysokość opłat
    0
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    0

    Mam konto CitiPriority z wpływami powyżej 5 tys i naliczane są opłaty typu:
    “OPŁATA-WPŁATA GOT.MIES.ABON.DATA NALICZ.” 3,00 PLN na początku każdego miesiąca
    “OPŁATA-OBSŁ.KARTY DEBET.DATA NALICZ.” 8,00 PLN 15-go każdego miesiąca
    Opłaty te widywałem o okresie, w którym utrzymywałem dodatkowo saldo powyżej 30 tys PLN
    Więc nie jest to konto darmowe.
    Taki “Hłłiit makekinkowi” !!!

    + ZALETY: mobilność
    - WADY: opłaty
    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
    • Odpowiedz
      Ania - Tanie-Konto.pl 11 Sierpień 2020 16:31

      Aby korzystać z bezpłatnego konta Citi Priority, wymagane jest utrzymanie średniego salda min. 30 tys. zł
      lub zasilanie konta sumą min. 5 tys. zł miesięcznie.

      Jeśli uważasz, że spełniłeś powyższe warunki i naliczyli ci opłaty błednie koniecznie napisz reklamację, np. przez bankowość internetową.

      Koniecznie napisz wtedy czy Ci wszystko anulowali.

  2. Odpowiedz
    Leszek 26 Lipiec 2018 14:04

    Dziwią mnie negatywne opinie : posiadam kartę kredytową platinum bez zdjęcia ,zaczynałem od silver , gold ze zdjęciami .Kartę kredytową platinum i poprzednie mam za free od początku otrzymania karty kredytowej do końca życia wg. banku , bez posiadania konta osobistego!!! , limit wysokości jest podnoszony co roku po wyrażeniu mojej zgody , bez dodatkowych opłat zdarzyło się 2 raz(2x) że za wydanie nowej karty doliczono mi opłatę .Po rozmowie telefonicznej i sprawdzeniu moich danych w czasie rozmowy przyznawano mi rację ,że kartę kredytową mam za free do końca mojego życia i przeprosiny.Podoba mi się ochrona mojej karty kredytowej przez bank , w USA moja synowa zapłaciła 2 razy (2x) za moim przyzwoleniem za bilety samolotowe ,raz z Krakowa ,drugi raz Jasionka przez Niemcy do Bostonu , koło godz. 1 i 3 otrzymywałem telefon z banku ,że użyto mojej karty kredytowej w okolicach Nowy Jork i czy jest na to moja akceptacja!!!!! nic dodać nic ująć!!! Pragnę zaznaczyć , że do krezusów nie należę .Konto osobiste (ROR) posiadam w Deutsche Bank ,który chciał mnie uszczęśliwić kartą kredytową GOLD za odpowiednią opłatę (taksę) ,gdy im podziękowałem informując ,że posiadam kartę kredytową platinium bez konta osobistego dostawali szoku i przez 8 lat mam kartę kredytową GOLD bez opłat . Niestety Deutsche Bank wychodzi z naszego rynku i zastanawiam się nad przeniesieniem konta do citi banku .Pojawia się jeden problem który uważam jest do rozwiązania , chodzi o zapis , że posiadane pieniądze w razie mojej śmierci przechodzą na syna .Według banku powinienem tego dokonać w oddziele banku , czyli w Krakowie osobiście , myślę , że coś jest nie tak ???? Dodatkowy problem , chcę założyć konto walutowe w dolarach,funtach , ero ,czyli z Tarnowa mam jechać ponad 80 km. w jedną stronę????
    pozdrawiam Leszek

  3. Odpowiedz
    Malgorzata 3 Lipiec 2018 22:00

    Jestem/już niedługo / klientem tego banku .kiedyś bardzo go ceniłam . Miałam kartę kredytową z przyzwoitym limitem . Korzystałam z niej regularnie .Zawsze na czas spłacane było zadłużenie .Po 19 latach , bez uprzedzenia , drastycznie zmniejszono mi dostępną kwotę ,właściwie z dnia na dzień . Dowiedziałam się o tym przy terminalu w sklepie . Nawet osoba z infolinii nie wiedziała co się dzieje. Muszę zaznaczyć, że moje zarobki są lepsze niż przeciętne , nie było obaw co do niewypłacalności . Co miesiąc na konto wpływa odpowiednia kwota pieniędzy . Kiedy zrezygnowałam z karty zaczęli naliczać opłaty za prowadzenie konta osobistego , mimo ,że co miesiąc jest tam kilkadziesiąt tysięcy złotych . Złożyłam reklamację . Brak odpowiedzi. Ignorują klientów. Zmieniam bank . Nie polecam nikomu . W mojej ocenie mniej niż ZERO

    • Odpowiedz
      R@S 15 Styczeń 2020 13:07

      Pozdrawiam. Niestety dopiero teraz dotarła do mnie świadomość braku fizycznych oddziałów nawet w dużych miastach. Jestem klientem od 19 lat i zostałem potraktowany jak śmieć. Szukam innego. Podpowiedź???

  4. Odpowiedz
    Wiktor 10 Styczeń 2018 09:26
    4.8
    Wysokość opłat
    90
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    100

    A mnie sie podoba, chociaż oczywiście ma swoje wady. Tak jak napisano w artykule, nie zarabiasz więcej niż 5tys zł, to nie jest bank dla ciebie i tyle. Większości prowizji da się unikać jednak kontakt z infolinia mógłby być lepszy. Nowa bankowość elektroniczna nie jest zła, ale faktycznie niedopracowana w niektórych partiach i zbyt naładowana reklamami.
    Ja mam konto i karte kredytową z Payback i jestem zadowolony.

    + ZALETY: proste i funkcjonalne spory pakiet korzyści za który trzeba oczywiście zapłacić
    - WADY: wysokie opłaty podnoszone co kilka miesięcy
    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  5. Odpowiedz
    Marek 28 Listopad 2017 22:21
    2.8
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    60
    Dodatkowe korzyści
    10

    Chciałem założyć kartę kredytową, bo kiedyś miałem i byłem zadowolony. Uzupełnienie wniosku zajęło Pani ponad 1h, mimo że miała wszystkie dane aktualne w systemie. Kompetencje Pani również na niskim poziomie..
    Zobaczymy jak to będzie dalej, ale pierwszy kontakt po “rozstaniu” tragiczny!

    + ZALETY: - dobra oferta karty kredytowej
    - WADY: - bardzo słaba obsługa
    Pomocne(0) Niepomocne(0)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  6. Odpowiedz
    Marlena 10 Maj 2017 10:10
    5
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    100

    Bradzo dobre konto.
    Dużo darmowych bankomatów.
    Bardzo dobre konta walutowe, tanie przelewy zagraniczne.
    Polecam

    Pomocne(0) Niepomocne(4)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  7. Odpowiedz
    maryjan 9 Maj 2017 07:42
    3.8
    Wysokość opłat
    50
    Bankowość internetowa i mobilna
    90
    Dodatkowe korzyści
    90

    Opinia

    Priority – koszt 25 zł, darmowe, gdy wpływ 5000 zł i karta kredytowa lub inny kredycik.

    Pomocne(1) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  8. Odpowiedz
    stary_klient 2 Maj 2017 18:38
    1.3
    Wysokość opłat
    60
    Bankowość internetowa i mobilna
    10
    Dodatkowe korzyści
    10

    Z Citibanku korzystałem przez kilkanaście lat. Konto firmowe + osobiste + karty kredytowe. Opłaty jak opłaty – można ich unikać jeżeli zarabia się odpowiednio dużo (Bank świadomie pozbywa się osób mniej zarabiających przez szykany w postaci podwyżek opłat i prowizji).

    Ale czarę goryczy przelała buta z jaką wprowadzają nowy serwis online. Serwis jest niedopracowany i pozbawiony ważnych funkcjonalności, które były łatwo dostępne. Pełno jest za to nachalnej grafiki reklamującej niezbyt potrzebne produkty.

    Korzystanie z nowego serwisu będzie konieczne od 4 maja 2017. Po tej dacie:
    – klienci Citibanku stracą dostęp starego serwisu online,
    – Citibanku straci dostęp do moich pieniędzy.

    Podziwiam dystans zarządu banku do tracenia wieloletnich klientów…

    Pomocne(26) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  9. Odpowiedz
    darek 26 Kwiecień 2017 15:30
    1
    Wysokość opłat
    10
    Bankowość internetowa i mobilna
    40
    Dodatkowe korzyści
    10

    było dobrze, jest fatalnie

    Moje wpływy to około 4000 złotych. Parę miesięcy temu wprowadzili opłaty chyba za wszystko co możliwe.
    Jeśli nie zarabiasz “kokosów”, to jesteś dla nich nikim.
    Nie polecam, zmieniam bank.

    Pomocne(16) Niepomocne(3)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  10. Odpowiedz
    DG 21 Kwiecień 2017 22:50
    4.15
    Wysokość opłat
    50
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    100

    Niby Ok, ale jednak mam spore przemyslenia aby zrezygnować z tego banku. Wysoka opłata za prowadzenie (kiedyś nie było jej jak były wpływy ponad 5tys i jej nie płaciłem). Teraz płacę 25 zł (a w nowej tabeli jest juz 30) chociaż wpływy są sporo ponad 5 tys ale wymyślili że teraz żeby mieć darmowe trzeba mieć jakąś kartę kredytową lub kredyt (nie potrzebuję więc jaki jest sens płacić za kartę czy odnawianie kredytu zamiast za konto- bzdura).
    Kolejnym dość poważnym ale, są sesje przychodzące. Pierwsza jest dopiero koło 12:00. Jeszcze raz: Koło 12:00!!!

    Chyba mam dość płacenia im za konto jak u konkurencji przy takich wpływach będę miał wszystko a nawet więcej za darmo

    - WADY: wysoka opłata za prowadzenie późna pora sesji przychodzacych
    Pomocne(9) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  11. Odpowiedz
    andy 19 Kwiecień 2017 23:08
    0.8
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    10
    Dodatkowe korzyści
    20

    Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam ten Bank !
    Masakra.

    Powodzienia Citi !!! Ale ja uciekam z tego Banku

    - WADY: nie działa wyszukiwanie historii transakcji przy próbie wydrukowania potwierdzenia przelewu pojawia się inny przelew niż wybrałeś w historii transakcji kwoty pojawiają się i znikają :) wprowdzone przelewy do wykonania znikają :) nie można autoryzować wprowadzonych przelewów po terminie :)
    Pomocne(5) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  12. Odpowiedz
    magda 2 Kwiecień 2017 18:19
    1.15
    Wysokość opłat
    10
    Bankowość internetowa i mobilna
    50
    Dodatkowe korzyści
    10

    darmowe?????

    Oplata za wyplate gotowki za granica min 10 zl
    oplata za karte 6 zl
    prowadzenie kata tez platne
    citiphone chyba 6 zl
    i policzcie sobie ile kosztuje ,,bezplatne” w tym banku

    Pomocne(6) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  13. Odpowiedz
    Anna 16 Marzec 2017 15:48
    4
    Wysokość opłat
    70
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    90

    Konto Citibank priority

    Jeśli masz pensję np. 2000 zł, to wystarczy, że wypłacisz 1600 i za minutę wpłacisz je ponowni i wypłacisz ponownie 1500 i wpłacisz je – wtedy opłata za konto wynosi 0 zł,ja mam dodatkowo wykupiony pakiet medyczny LUX MED(rozszerzony) za który płacę tylko 86 zł miesięcznie i jestem bardzo z tego konta zadowolona.
    Przy wpływach poniżej 5000 zł/miesięcznie – polecam wyżej opisaną metodę:-)

    Pomocne(10) Niepomocne(5)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  14. Odpowiedz
    tedi 26 Luty 2017 11:47
    2.3
    Wysokość opłat
    30
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    30

    Bank poluje na prowizje.

    Jestem klientem banku od dłuższego czasu. Do tej pory przy umiejętnym obchodzeniu się z produktami i negocjowaniu nie płaciłem za nic ( włącznie z kartą Platinium). Jednak ostatnio bank zmienił się w mysliwego na prowizje. Zimą skasowali 6 PLN za kontakt z info linią ( a był to kontakt reklamacyjny) a ostatnio skasowali za konto Priority, kiedy wpływ za miesiąc był mniejszy o 200PLN od oczekiwanego- w poprzednim miesiącu wpływy przekroczyły dwukrotność zakładanych wpływów. Czas zmienić bank.

    Pomocne(6) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  15. Odpowiedz
    jaras 17 Luty 2017 12:30
    2.3
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    20

    Jestem w tym banku chyba od 96 i było ok.
    Chcieli dobrze wyszło jak zwykle.
    Z moimi wpływami około 4500 jestem nie warty zachodu .
    Zmieniam bank, nie polecam.

    Pomocne(10) Niepomocne(2)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
    • Odpowiedz
      ala 21 Marzec 2017 22:36

      Podobnie jak Jaras mam miesięczne wpływy na konto w kwocie ok 5000 pln… i mają mnie gdzieś … po 20 latach… to przykre ;(… 🙂 To zmobilizowało mnie do odejścia – przegięli totalnie.

  16. Odpowiedz
    stary klient 30 Styczeń 2017 17:10
    1.65
    Wysokość opłat
    20
    Bankowość internetowa i mobilna
    70
    Dodatkowe korzyści
    10

    Przez 6 lat byłam klientką citi. Nasza współpraca zaczęła się super dobrze. Dostałam kredyt w sytuacji, kiedy wszystkie inne banki mi odmówiły. Byłam lojalna i polubiłam ten bank. Teraz jednak muszę zrezygnować. Wprawdzie placówki komfortowe ale jakby za ten komfort muszę trochę za dużo płacić. Nie chcę płacić na utrzymanie banku, który nie liczy się ze mną.

    Pomocne(5) Niepomocne(3)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  17. Odpowiedz
    daga 21 Styczeń 2017 19:12
    1.65
    Wysokość opłat
    10
    Bankowość internetowa i mobilna
    80
    Dodatkowe korzyści
    10

    nic nie dają klientowi, ogromnie wysoka opłata-chyba że wpłacisz na konto 5000 i dodatkowo musisz mieć kartę kredytową – a jak z niej nie skorzystasz to będzie opłata jakieś naście złotych dziady!!! Żaden bank już takich kwot nie kasuje.Omijać szerokim łukiem!!!

    Pomocne(2) Niepomocne(3)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  18. Odpowiedz
    zawiedziony 30 Wrzesień 2016 08:34
    0.8
    Wysokość opłat
    10
    Bankowość internetowa i mobilna
    30
    Dodatkowe korzyści
    10

    do tej pory wszystkie bankomaty były za darmo, teraz wprowadzili opłatę 1 zł, to BYŁ dobry bank a teraz się cofa, bankomatów własnych ma jak na lekarstwo, kontakt z obsługą przez infolinie utrudniony średnio 10-15 minut nim dojdzie do połączenia z konsultantem, proponują nowe konto gdzie bankomaty są za darmo, ale wpływy miesięczne na konto muszą wynosić 5 tyś, żenada, jestem długoletnim klientem banku a traktują mnie jak śmiecia, szukam nowego banku, ,,o Ela straciłaś przyjaciela”

    Pomocne(3) Niepomocne(5)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz
  19. Odpowiedz
    Bartolomeo 6 Kwiecień 2016 22:38
    5
    Wysokość opłat
    100
    Bankowość internetowa i mobilna
    100
    Dodatkowe korzyści
    100

    Mam konto One w Citku i jest to konto za darmo, bez zadnych opłat, wypłaty ze wszystkich bankomatów bez opłat również za granicą, a to wszystko przy wpływach na konto 5000 (może być własna wpłata przelewem we wpłatomacie, kasie) lub 15000 na koncie czy lokacie. Duży plus to mozliwość podpięcia karty debetowej do konta w walucie euro dolary funty i płatności z tegoż konta bez przewalutowania; dla często podróżujących to ogromna wygoda.

    Pomocne(4) Niepomocne(1)Już zagłosowałeś wcześniej na ten komentarz

    Dodaj swoją opinie

    Twoja całkowita ocena

     

    Porównaj wybrane konta
    • Porównywarka lokat (0)
    • Porównywarka kont osobistych (0)
    • (0)
    Porównaj Teraz
    0